Fikk sprintbank

Petter Northug jr. (20) gjorde i går sitt beste verdenscuprenn som senior, og med en sjuendeplass går det bare en vei for talentet: Fort framover!

Northugs beste verdenscupplassering før gårsdagens sprintrenn i Borlänge i Sverige var en 12. plass, og i går fikk unggutten vist hva han er god for.

-  Jeg er veldig fornøyd, og jeg håper bare det går framover nå, sier Northug til Dagbladet.

I kvartfinalen lå Northug nest sist i feltet i første runde, men nordmannen viste hvorfor han blir spådd en lysende framtid. Like før siste runde passerte han alle i yttersving, og dro i fra inn til mål.

Stressa

-  Jeg hadde håpet å gå videre til en A-finale, men det ble for vanskelig i semifinalen. Også i B-finalen prøvde jeg å legge meg i mellom, men de andre var gode og taktiske, så jeg ble litt stressa. Den kvartfinalen kostet krefter, sier Strindheim-løperen, som gjorde rent bord under junior-VM.

I semifinalen ble svenskene et hakk for sterke, og Northug måtte ta til takke med en B-finale. Der gikk han mot Tor Arne Hetland, Øystein Pettersen og Cristian Zorzi, og ble nummer tre. I dag går han jaktstart i Falun, og løypa passer Northug veldig bra.-  Jeg tror det kan bli vanskelig å gå fra meg i den løypa, jeg må bare prøve å hvile meg litt først. Jeg tar ett løp av gangen, og jeg håper utviklinga fortsetter, forteller Northug.

-  Menn for framtida

Også Øystein Pettersen (23) imponerte i B-finalen i går. Han tok plassen bak Northug. Langrennstrener Krister Sørgård gleder seg over de unge talentene.

FORNØYD: Langrennskometen Petter Northug jr. måtte nøye seg med B-finale i Borlänge i går. Her slår han Loris Frasnelli på målstreken. -  Jeg er veldig fornøyd, sier Northug til Dagbladet. Foto: Ulf Palm/Scanpix
FORNØYD: Langrennskometen Petter Northug jr. måtte nøye seg med B-finale i Borlänge i går. Her slår han Loris Frasnelli på målstreken. - Jeg er veldig fornøyd, sier Northug til Dagbladet. Foto: Ulf Palm/Scanpix Vis mer

-  Både Petter og Øystein tar sine beste verdenscupplasseringer noen sinne i dag, og det er vi veldig fornøyd med. Vi beviser at vi har menn for framtida, og det er spennende, sier han.

Selv om Northug fortsetter å imponere tror Sørgård det er viktig å ikke håpe for mye.

-  Jeg tror nok vi skal prøve å dempe forventningene til Petter litt. Han er god, men han er fortsatt ung.  

Ingen av de norske kvalifiserte seg for A-finalen. Thobias Fredriksson og Peter Larsson tok de to første plassenen.