-  Fikk starten vi drømte om

Tilbake i det gode selskap etter to sesonger i 1. divisjon viste «Nye Bækkelaget» at de igjen kan hamle opp med de store.

Med 31-25 seieren i lokaloppgjøret fikk nemlig den gamle storheten et gledelig gjensyn med eliteserien.

Trener Frode Scheie var overlykkelig etter premieren han selv var nervøs for i forkant.

-  Nå fikk vi den starten vi drømte om. Dette gir jentene selvtillit, og gjør at publikum vil komme igjen, sier han til Dagbladet.

BSK møter fem av medaljekandidatene i sine seks første kamper. Gårsdagens seier har gitt jentene en flying start.

-  Det var viktig med en god start. Før kampen sa jeg at målet vårt var å klare 8. plassen. Det sier jeg fortsatt, sier Scheie - til tross for lovord fra alle kanter.

-  Hard jobbing

uten penger til disposisjon har han bygd sitt lag med treningsmengder få norske lag har sett maken til.

-  I dag får vi igjen for lang og hard jobbing. Det er lag som trener mer enn oss i perioder, men jeg tror det er få som har våre treningsmengder over tid. Vi har løpt utrolig mye tunge løp, og hatt store treningsmengder i lang tid nå. Det tror jeg vi kommer til å se resultatene av også på lengre sikt, sier Scheie til Dagbladet.

Lokaloppgjøret, som for anledingen ble spilt i Oppsal Arena av TV-hensyn, var en jevn affære til det gjensto fem minutter. Da Norstrand merket hardkjøret, skiftet Bækkelaget gir og avgjorde kampen med seks kjappe mål.

-  Mer å by på

Med debut-keeper Heidi Halvorsen i storslag, og veteraner som tok ansvar i Hanne Halén

(9 mål) og Sorina Teodorovic (8 mål), fikk favorittene fra Nordstrand merke at nykommerne har mye å bidra med også i eliteserien.

Den tidligere landslagskeeperen Scheie var godt fornøyd med måten både veteraner og nye spillere tok tak i kampen.

-  Vi vokser utover i kampen, og det er godt å se at flere spillere står fram, også nykommerne.

Vi var gode i dag. Hanne Halén var glimrende, og Heidi Halvorsen var fantastisk, men jeg tror vi har enda mer å by på utover, sier Scheie.

Tidligere landslagsaktuelle Halvorsen begynte å trene først forrige uke på grunn av en ryggskade, og har enda mer å gå på framover.

NB! Nordstrands landslagsspiller Randi Gustad spilte en god kamp, men måtte se seg slått. Hun tror Bækkelaget kan stå for flere overraskelser denne sesongen.

-  Det var bittert å tape i dag, men vi visste Bækkelaget ville være gode. De kommer til å gi flere lag kamp i år, sier hun.

SEIERSSMILET: Hanne Halen og Bækkelaget slo nabo Nordstrand i sitt comeback i eliteserien, etter to sesonger i 1. divisjon.