Nasjonal langrennsåpning Beitostølen:

Fikk startnekt: - Forferdelig kjipt

Filip Glittenberg Holt (23) fikk startnekt foran avslutningsøvelsen på Beitostølen.

FRUSTERT: Filip Holt fikk ikke gå den siste distansen på Beitostølen. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
FRUSTERT: Filip Holt fikk ikke gå den siste distansen på Beitostølen. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det utspilte seg dramatiske scener for Filip Glittenberg Holt foran starten på søndagens 10 kilometer friteknikk på Beitostølen.

Han fikk beskjed før start at han var disket etter at det ble funnet fluorrester på skiene hans.

- Hva skal jeg si? Skiene er rød på noen få punkter. Da blir det disk tydeligvis, fortalte 23-åringen på NRKs sending.

- Kjipt

Overfor Dagbladet erkjenner Holt at det var en trist avslutning på helga.

- Det er forferdelig kjipt. Jeg gikk ikke i går, fordi jeg skulle spare meg til i dag. Da er det kjipt ikke å få gå. Skiene var tydeligvis rød over noen punkter. Da har de funnet noen spor av fluor, forteller Holt til Dagbladet.

Langrennsløperen er tydelig på at han har testet skiene i forkant og at de da var godkjent til å bruke på den nasjonale åpningen.

- Jeg har vært veldig lite bekymret fordi jeg testet alle skiene mine på Lillehammer for to uker siden. Alt var grønt. Derfor har jeg ikke vært noe nervøs for det heller. Heller ikke irritert fordi det funket ganske bra. Nå er jeg ganske irritert på det. Det er ikke snakk om at det gir noe konkurransefordel å ha bittelitt spor av fluor under skia, forteller 23-åringen.

NRKs eminente sportskommentator Torgeir Bjørn tabber seg ut på direkten, flere utøvere fikk det tøft etter målgang på dagens 10 kilometer og Ernst A. Lersveen lusker på sosiale medier. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

Jurymedlem Erik Husby sier at de har tatt gjentatte målinger av skiene til Holt.

- Det som er helt tydelig er at vi har funnet rester av fluor. Alle maskinene viser nøyaktig det samme. Dessverre er det spor av fluor her over et større område, sier han.

Husby forteller samtidig at ingen har blitt diskvalifisert tidligere i helgen.

- Jeg ble drittlei meg. Jeg trodde jeg hadde gjort en god nok jobb selv. Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort annerledes, sier Holt til statskanalen.

Nå skal Holt sørge for at han ikke nektes seinere i sesongen.

- Det kommer ikke til å skje igjen. Nå skal jeg hjem å legge skia i et badekar fullt av fluorrens. Så skal jeg bruke tusenvis av kroner på fluorrens slik at det ikke skjer igjen, avslutter Holt overfor Dagbladet.

Strengere regler

Foran sesongen har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) innført strenge regler knyttet til fluor.

Fluortestene gjennomføres ved punktmålinger ulike steder på skiene. Dersom et punkt gir utslag over grenseverdiene, tas det nye tester for å definere hvor stort området med fluor er. Avdekkes tre såkalte røde punkter, anses skien som utenfor regelverket. Et rødt punkt er derimot ikke nok til å konkludere med at utøveren får en konkurransefordel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer