Fikk stjernene på nakken

Morten Gamst Pedersen merker kjøret etter mange kamper i vinter. I går ble han brukt i fire roller på en dag da Blackburn var sjanseløse mot Arsenals stjernegalleri.

CARDIFF (Dagbladet): -  Klart jeg merker kjøret. Det tar på å spille kamper lørdag-onsdag hver uke over lang tid. Nå gjelder det å restituere godt resten av sesongen, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Han dro rett fra halvspilt serie i Norge i fjor sommer, og trente knallhardt gjennom høsten for å komme seg inn på laget.

Siden nyttår har han spilt alt som er av ligakamper, FA-cup (med omkamper) og landskamper for Norge. Han har ikke hatt ferie siden høsten 2003.

-  Nå skal vi først sikre kontrakten i Premier League hjemme mot Crystal Palace onsdag. Jeg gleder meg også til landskampene i mai og juni. Men så skal det bli godt med ferie, sier Gamst Pedersen - som ikke hadde planer om å deppe lenge i går.

-  Vi tapte for et bedre lag, sier han.

Spilte på grensa

Det skal være sikkert og visst. Blackburn var bare med helt i starten da Arsenal slurvet med pasningene i lengderetningen og ga Blackburn billige muligheter på brudd. Men disse gikk enten rett i Arsenals forsvarsrekke eller til offsideplasserte Paul Dickov.

-  Men han ble feil avblåst en gang jeg spilte ham fram. Da var han ikke offside. Surt, men dette er slikt som går begge veier, sier Gamst Pedersen.

Da Arsenal fikk skikk på pasningskvaliteten, var det over og ut for Blackburn, som kom altfor seint inn i duellene.

Etter 90 minutter sto det 9-1 i målsjanser. Arsenal var nærmere 5-0 enn Blackburn var redusering.

Brukt som potet

For Morten Gamst Pedersen ble det en frustrerende kamp på Milleium Stadion. I løpet av 90 minutter skiftet han posisjon hele fem ganger. Han begynte kampen på sin vante plass som venstrekant på midtbanen i 4-5-1. Ni minutter før pause ble han byttet over på høyrekanten. Det var et skjebnesvangert feilgrep av Mark Hughes. Blackburn mistet straks strukturen og slapp Arsenal helt inn i målgården. Det ga en feit dobbelsjanse og den viktige 1-0 scoringen til Pires.

Femte strake

-  Det blir bare etterpåklokskap å si at dette hadde betydning, sier Gamsten. Men tre minutter før pause var han likevel tilbake på venstrekanten igjen. Fire minutter etter pause gikk Blackburn over til 4-4-2 med Gamsten som spiss sammen med Dickov. Midtveis i omgangen var han en liten periode nede på venstrekanten igjen. De siste ti minuttene spilte han rein venstreving i 4-3-3.

Arsenal er nå klar for sin femte strake FA-cupfinale.

NAKKEPROBLEM: Arsenals første målscorer, Robert Pires, lander på nakken til Morten Gamst Pedersen. Blackburn-keeper Brad Friedel redder denne gangen.
ÅTTE MOT ÉN: En horde av Arsenal-spillere feirer scoring. Morten Gamst Pedersen kunne lite gjøre mot overmakten.