Fikk støtte for omstridt forslag

Sepp Blatter vil begrense antallet utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) president, Sepp Blatter, fikk i natt støtte for sin omstridte idé om en kvoteordning for utenlandske spillere på fotballag.

Sveitseren mener grensa bør være fem, noe som forklarer hvorfor forslaget har fått kallenavnet «6+5- regelen». Nyordningen kan tidligst bli iverksatt i 2012.

- Takk for oppbackingen av regelen som vil beskytte ungdommen og fotballen, sa Sepp Blatter da FIFA-kongressen i Sydney ga ham mandat til å gå videre med forslaget.

- Konsultasjon, ikke konfrontasjon 

Støtten til presidenten var for sikkerhets skyld av det solide slaget. 155 av medlemslandene stemte for, og bare fem stemte imot. 40 forbund avsto fra å stemme.

- Når det er vilje, finnes det muligheter. Vi vil konsultere og atter konsultere, ikke konfrontere, sa Blatter til kongressen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Enigheten betyr i praksis et klarsignal for å avklare en rekke juridiske og politiske spørsmål med det til hensikt å få satt regelen ut i livet.

Blant annet vil Blatter diskutere problemstillingen med EU-parlamentets president, Hans-Gert Pöttering, i Brussel, Belgia, på torsdag neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer