Fikk støtte for omstridt forslag

Sepp Blatter vil begrense antallet utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) president, Sepp Blatter, fikk i natt støtte for sin omstridte idé om en kvoteordning for utenlandske spillere på fotballag.

Sveitseren mener grensa bør være fem, noe som forklarer hvorfor forslaget har fått kallenavnet «6+5- regelen». Nyordningen kan tidligst bli iverksatt i 2012.

- Takk for oppbackingen av regelen som vil beskytte ungdommen og fotballen, sa Sepp Blatter da FIFA-kongressen i Sydney ga ham mandat til å gå videre med forslaget.

- Konsultasjon, ikke konfrontasjon 

Støtten til presidenten var for sikkerhets skyld av det solide slaget. 155 av medlemslandene stemte for, og bare fem stemte imot. 40 forbund avsto fra å stemme.

- Når det er vilje, finnes det muligheter. Vi vil konsultere og atter konsultere, ikke konfrontere, sa Blatter til kongressen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Enigheten betyr i praksis et klarsignal for å avklare en rekke juridiske og politiske spørsmål med det til hensikt å få satt regelen ut i livet.

Blant annet vil Blatter diskutere problemstillingen med EU-parlamentets president, Hans-Gert Pöttering, i Brussel, Belgia, på torsdag neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.