Odin Thiago Holm

- Fikk streng beskjed av Fagermo

Midtbanejuvelen til Vålerenga, Odin Thiago Holm, spøker med at Dag-Eilev Fagermo har gitt ham munnkurv før søndagens hatoppgjør mot Lillestrøm. Det benekter Vålerenga-sjefen.

I FORM: Odin Thiago Holm har vært en av Vålerengas mest toneangivende spillere denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I FORM: Odin Thiago Holm har vært en av Vålerengas mest toneangivende spillere denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Lillestrøm, søndag klokka 20.00

INTILITY ARENA (Dagbladet): Søndag er det igjen duket for norsk fotballs mest beryktede oppgjør. Lillestrøm tar den korte turen til Intility, der et høytflygende Vålerenga venter på motsatt banehalvdel.

En av dem som har bidratt sterkt til at Vålerenga står åtte kamper uten tap, helt spesifikt sju seire og en uavgjort, er gullkalven på midtbanen til Dag-Eilev Fagermo, Odin Thiago Holm (19).

- Det er første gang i karrieren at jeg har fem 90-minuttere på rad, sier Thiago Holm til Dagbladet.

Trønderen sitter tilbakelent på tribunen på et av de 16 555 setene på stadion. Over det høyre øyet har en lapp etter at han og Viking-keeper Patrik Gunnarsson deiset sammen i en kollisjon sist søndag. Han forteller at sammenstøtte kostet ham fire sting, men at resten av kroppen føles bra.

- Jeg føler jeg har klart å bygge opp en veldig bra kropp nå. Det er jeg veldig fornøyd med, sier det skadeplagede supertalentet.

STJERNE: For første gang i karrieren har Odon Thiago Holm spilt fem 90-minuttere på rad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STJERNE: For første gang i karrieren har Odon Thiago Holm spilt fem 90-minuttere på rad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- 50 millioner

Han bekrefter selv at det har vært interesse for hans tjenester dette overgangsvinduet. Hvilke konkrete klubber som har snust på ham, har han ikke greie på, men forteller at det har vært interesse fra Belgia, Nederland og Italia.

Sistnevnte innrømmer 19-åringen at høres fristende ut.

- Det er mye norske spillere i Italia. Det tror jeg kunne passa meg bra. Det er en teknisk liga med litt lavere tempo.

VIL KOKE: Det er duket for Norges heteste derby: Vålerenga mot Lillestrøm. Men Vålerengas Odin Thiago Holm vil ikke anbefale å plante et flagg i midtsirkelen igjen. Video: Fotball Media/ Bård Sørø Olsen Vis mer

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Vålerenga verdsetter ham svært høyt. Nylig uttalte Fagermo at han mener tenåringen er den beste spilleren i ligaen. Hvor mye som må legges på bordet for at Vålerenga lar han gå, blir bare spekulasjoner. Selv har han i hvert fall en anelse om hva han står til markedsverdi.

- Man ser jo at det er mer penger i Eliteserien nå, etter at Molde og Bodø/Glimt har gjort det bra i Europa. Så jeg har sagt 50 millioner, det burde absolutt være mulig, tror jeg.

STOR VERDI: Det vil etter all sannsynelighet koste mye for å hente teknikeren vekk fra hovedstaden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR VERDI: Det vil etter all sannsynelighet koste mye for å hente teknikeren vekk fra hovedstaden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tror på ellevill atmosfære

Søndag er han etter all sannsynlighet i startoppstillingen til Vålerenga. Til tross for at han er en vaskeekte trønder, forteller han at kampen står hans hjerte nært.

- Jeg er jo ikke oppvokst som Vålerenga-gutt, men klart når man er en del av denne spillergruppa skjønner man hva det betyr. Jeg har sterke følelser knytta til oppgjøret, sier Thiago Holm.

Onsdag bekreftet Vålerenga at kampen er utsolgt.

- Jeg tror atmosfæren blir hakket verre denne gangen her, nå som begge er topp fem og det blir fullsatt. Det er en helt annen stemning her enn på Åråsen. Det blir nok både bluss, fyrverkeri og full pakke, sier han med et glis.

I AKSJON: Odin Thiago Holm på trening onsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I AKSJON: Odin Thiago Holm på trening onsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vil gå amok

- Har du noen beskjed til Lillestrøm før dere møtes her på søndag?

- Jeg fikk streng beskjed av Fagermo at jeg ikke skulle fyre opp her, for sist jeg gjorde det tapte vi 4-0 for Rosenborg. Denne gangen skal jeg sitte stille i båten, spøker 19-åringen.

Når Dagbladet konfronterer Fagermo med uttalelsen til midtbanejuvelen sin, svarer han:

- Det har han ikke fått. Det er bare hans humør.

I 2019 provoserte Aleksander Melgalvis Vålerenga-supporterne og plantet et Lillestrøm-flagg på midtstreken på Intility Arena, etter at de hadde slått hovedstadslaget 3-0.

Thiago Holm råder erkerivalen til å ikke gjøre det samme igjen.

- Da tror jeg både spillere og fans vil gå amok, sier han lurt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer