Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk streng beskjed etter dette

Da Ansgar Evensen skjønte at det ble NM-gull, viste han fingeren til TV-kameraet. I mål ventet en skyllbøtte, men 19-åringen angrer ikke.

OVERRASKET: Juniorløpet Ansgar Evensen overrasket fans og kommentatorer da han gjorde dette under NM-sprinten. 19-åringen vant øvelsen, og sammenliknes nå med Petter Northug. Video: NRK . Video/reporter: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

KONNERUD / OSLO (Dagbladet): Juniorløper Ansgar Evensen sjokkerte og slo knockout på resten av finalefeltet i dagens NM-sprint.

Han tok seieren foran Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar.

- Det var utrolig morsomt, jeg skal ikke si noe annet. Jeg har drømt om det lenge, men at det skulle skje så fort hadde jeg ikke trodd, sier Evensen til Dagbladet.

Viste finger

Nevnte Skar satte opp høy fart tidlig i finalen, men Evensen hang på som en klegg inn til den siste bakken.

Der viste unggutten klasse.

Evensen gikk på innsida av Skar og fikk flere meter på toppen bakken. Etter et raskt blikk tilbake skjønte han at NM-gullet ble med hjem hvis han unngikk fall, og i den siste bakken inn på oppløpet starten junioren å feire.

I gledesrusen valget han å vise fingeren til kameraet:

- Jeg tenkte ikke så mye, egentlig. Jeg så noen kompiser og da skjedde det som skjedde. Det har jeg fått streng beskjed om av Arild Monsen (sprinttrener) at det var én gang, så det skjer ikke igjen, sier Evensen til Dagbladet.

- Angrer du?

- Jeg angrer ikke akkurat nå. Det var morsomt der og da. Det var litt på kanten av hvordan jeg egentlig er som person. Det blir med denne gangen, sier Evensen til Dagbladet.

OVERRASKET SEG SELV: Maiken Caspersen Falla vant sitt femte NM-gull på sprint. Det hadde hun ikke forventet. Video: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Mye adrenalin

Evensen fikk spørsmål om det var lit Northug-takter over stuntet, men han forteller at han skal forsøke å holde seg litt mer nede på jorda etter episoden.

- Jeg føler ikke at jeg har noen Northug-personlighet, men vi får se. Det er noe spesielt når du får så mye adrenalin som i skirenn. Jeg har ikke merket noe av det selv før.

Samtidig påpeker den nybakte NM-mesteren at han føler stunt som dette roer litt på presset.

- Det blir mye press. Jeg merket det godt i dag. Det er godt å få kødde litt og slippe litt press.

- Så du får gjøre det igjen?

- Njaaa. Det tviler jeg på. Jeg får feire på andre måter.