- Fikk svaret jeg ikke hadde håpet på

Fiasko for Bjørgen, Steira på 4. plass.

(Dagbladet.no): Halvveis i dagens 10 kilometer kjempet Kristin Størmer Steira om gullmedaljen. Men kreftene tok slutt de siste kilometerne, og i mål var hun drøye fem sekunder unna sin andre bronsemedalje i dette mesterskapet.

Tsjekkiske Katarina Neumannova vant løpet i overlegen stil.

- Jeg synes jeg gikk et greit løp, men det er bare å ta av seg hatten for Neumannova. Hun gikk utrolig sterkt, og det er henne vel unt. Dette var kanskje hennes siste sjanse til å ta VM-gull, sier Steira til NRK.

Nest best av de norske ble overraskende nok Kristin Mürer Stemland på en 19. plass. Marit Bjørgen var et medaljehåp på forhånd, men var fullstendig sjanseløs. Selv om Bjørgen falt i en utforkjøring underveis, var det på ingen måte hele forklaringen til at hun var nesten to minutter bak Neumannova.

I mål var Bjørgen bare nummer 22, plassen bak Vibeke Skofterud, og dermed svakest av de fire norske jentene.

- Det var ikke fallet som gjorde utslaget. Jeg har bare ett gir, og fikk svaret jeg ikke hadde håpet på. Formen er ikke her, dessverre, beklager Bjørgen overfor NRK.

I skarp kontrast til hva hun trodde før løpet, da hun avviste at formen var svak. Også trener Egil Kristiansen følte seg sikker på at Bjørgen hadde kapasitet til å vinne løpet.

- Jeg kjente det med en gang. Jeg hørte det på sekunderinga, og kjenner at kroppen ikke fungerer optimalt. Jeg har ikke noe godt svar - hadde jeg hatt det ville ting vært enkelt, konstaterer hun.

IKKE I FORM  Marit Bjørgen trodde hun var i form, men fikk et nedslående svar på 10 kilometer fristil i dag. Bjørgen endte nesten to minutter bak vinneren, og innser at formen er langt unna. Foto: SCANPIX
IKKE I FORM Marit Bjørgen trodde hun var i form, men fikk et nedslående svar på 10 kilometer fristil i dag. Bjørgen endte nesten to minutter bak vinneren, og innser at formen er langt unna. Foto: SCANPIX Vis mer

Nå har hun bare stafetten og 3-mila igjen å revansjere seg på - og i øyeblikket virker det som det er fryktelig langt fram for Bjørgen.

- Jeg håper vi kan reise oss til stafetten. Egil tar ut laget, så vi får se om jeg går sisteetappen. På 3-mila har jeg friplass, så der tar jeg ingen plass fra de andre jentene, sier hun.

Sportssjef Åge Skinstad beklager at Bjørgen bare er en skygge av seg selv.

- Marit er ikke i form, og presterer langt under det hun har kapasitet til på sitt beste. Men vi prater med Marit og støtter Marit, sier Skinstad til NRK.  

- Fikk svaret jeg ikke hadde håpet på
<B>BESTE NORSKE:</B> Kristin Størmer Steira kjempet lenge om medalje, men måtte gi tapt på den siste kilometeren.