Marit Bjørgen med andreplass i Vasaloppet:

Fikk svenskebank i comebacket

Marit Bjørgen (40) gjorde comeback på ski søndag i Vasaloppet. Etter 60 kilometer rykket hun, men måtte til slutt gi tapt for svenske Lina Korsgren (33), som knuste løyperekorden. Også Tord Asle Gjerdalen (37) knuste løyperekorden for herrene.

UTROLIG: Marit Bjørgen imponerte i comebacket. Foto: Ulf Palm/TT / NTB
UTROLIG: Marit Bjørgen imponerte i comebacket. Foto: Ulf Palm/TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

40 år gamle Marit Bjørgen slutter aldri å imponere. På lørdagens 90 kilometer lange Vasaloppet gjorde hun comeback i skisporet etter at hun la opp i 2018.

- Det ble en transportetappe etter hvert. Jeg følte meg bra da det var igjen fire mil, men så ble det tøft for meg å være med, sier hun, før hun fortsetter.

- Jeg kjente armene tok helt slutt den siste mila. Det var ikke så veldig overraskende, men jeg er veldig fornøyd med andreplass, sier Bjørgen til arrangøren etter løpet.

Dette var Bjørgens første langløp, men hun ville ikke avskrive at hun kan komme til å stille til start på flere langløp.

- Ja, vi får se. Jeg må nok bruke ei uke på å evaluere det, sier hun

- Vi gratulerer Marit Bjørgen med en fantastisk prestasjon i Vasaloppet, utbrøt NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg da Bjørgen gikk over målstreken.

Det ble tidlig klart at Bjørgen ikke hadde ligget på latsiden etter at hun la opp. Hun la seg foran i feltet, og etter 60 kilometer trykket hun til.

Rykket

Bjørgen fikk følge av svenske Lina Korsgren, som har hatt en mesterlig sesong. Svensken leder Visma Ski Classics sammenlagt, og har vunnet både Marcialonga og Jizerskà Padesàtka denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer