Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk svi for gamle synder

LONDON (Dagbladet): I går kveld hadde de mektige menn i engelsk fotball bestemt seg: Glenn Hoddle kan ikke fortsette. Tårene fikk fritt utløp, og Hoddles kontor ble raskt ryddet. Samtidig er Howard Wilkinson klar til å overta, sammen med David Platt.

Det hersket dommedagsstemning i Lancaster Gate der det engelske fotballforbundet (FA) i to døgn har diskutert Glenn Hoddles skjebne. Den kontroversielle manageren, som mediene mener har scoret «selvmål på selvmål», fikk seint på ettermiddagen klar beskjed: Det er slutt!

- Det er med beklagelse jeg kan opplyse at FA og Glenn Hoddle er enig om å bryte kontrakten. Situasjonen er blitt uhåndterlig, og Glenn beklager det som er skjedd. Glenns intensjon med det han sa var en annen, men skaden er skjedd, og vi beklager, sier midlertidig formann i FA, David Davies.

Glenn Hoddle lot seg intervjue av en reporter han kjente i avisa The Times. Her hevdet Hoddle at handikappede betaler for synder begått i tidligere liv.

Hoddle har nektet for at han er sitert riktig, og truer nå med å gå til rettssak mot The Times.

- Jeg vil kjempe for å beholde jobben jeg elsker, sa Glenn Hoddle, men i går formiddag reiste han fra FAs hovedkvarter og oppsøkte sine juridiske rådgivere.

Klar beskjed

Dramaet om Glenn Hoddle er uten sidestykke i fotballhistorien. Her står Hoddle og mediene steilt mot hverandre, statsminister Tony Blair har kommentert og trukket sin konklusjon - og i går ga Blairs sportsminister Tony Banks klar beskjed til forbundet:

- Hoddles situasjon er uhåndterlig, og hele saken dreier seg nå om Hoddle er troverdig. Og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke han kan forbli i jobben, sa minister Tony Banks.

Det svirret utrolig med rykter i FAs hovedkvarter, i går kveld. Blant annet ble det hevdet at forbundets ledelse faktisk hadde gitt Hoddle en fluktvei: Han måtte bli kvitt healeren Eileen Drewery. Hoddle sto imidlertid på sitt: Jeg vil beholde Drewery.

Dermed var det slutt. Glenn Hoddle fikk klar beskjed, han ryddet kontoret og oppsøkte sine advokater.

Midlertidig

Fotballforbundets ledelse føler at situasjonen er uhåndterlig, og de brukte derfor god tid i går ettermiddag til å finne Glenn Hoddles etterfølgere. De har ansatt sin utviklingssjef Howard Wilkinson, som tidligere var manager i Leeds, som ny midlertidig manager. Ryktene sier også at Wilkinson har fått med seg David Platt, som i går trakk seg som manager for Sampdoria etter bare noen få uker i sjefsstolen.

Etter at forbundets toppledelse trakk seg like før jul, så er forholdene i fotballforbundet også midlertidige og vanskelige. Graham Kelly, som var en av Glenn Hoddles støttespillere, trakk seg etter at det ble avslørt at det engelske fotballforbundet betalte millioner for stemmestøtte før avgjørelsen om VM i 2006.

I ENGLAND

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media