Fikk tak på sjukdommen

Langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset har i mange år slitt med luftveisproblemer. Men det var før han skiftet taket på huset.

33-åringen har hatt en sykdomsfri sommer. Og det tilskriver han snekkerarbeidet hjemme i Øyer i mai.

-  Det var fuktighet i taket. Og det måtte skiftes. Det var mye verre enn jeg hadde trodd. Glavaen var helt svart, forteller Hjelmeset til Dagbladet.

-  Håpløst

En av gullvinnerne på Norges stafettlag fra vinterens ski-VM i Oberstdorf sier til langrenn.com at fuktigheten i taket absolutt kan være en forklaring på sykdomsplagene.

-  Så lenge du har dårlig klima, er det håpløst. Det fantes ikke lufting. Nå er alt i orden, sier Hjelmeset, som sjøl var håndlanger da taket ble nytt.

-  Jeg passer best til det, gliser hardhausen, som er særdeles godt fornøyd med sesongforberedelsene.

-  Jeg har ikke vært forkjølet en eneste gang siden reparasjonen. Jeg har hatt noe mageonde, men det har nok ikke noe med taket å gjøre.

Høydetrening

I sommer har Hjelmeset drevet en del utradisjonell trening. Både olabilkjøring, fallskjermhopping og sykkelutfor har stått på programmet.

-  Jeg har trent veldig, veldig bra. Og er svært fornøyd, forteller klassiskspesialisten, som har 15 km i Torino-OL som sesongens store mål. Men først venter en treukers samling i Italia. Først i høyden i Stelvio og deretter Livigno.

Mer hardkjør

-  Jeg drøyer turen noen dager, men blir med helt til samlingens slutt. I Stelvio blir det veldig rolig. Hvis forholdene er bra, blir det to økter skigåing om dagen. Men vi må ta det med ro. Vi trener tross alt på over 3000 meters høyde. I Livigno (cirka 1800 meter) blir det mer hardkjør, avslutter Odd-Bjørn Hjelmeset.

VINTERKLAR: Odd-Bjørn Hjelmeset i klassisk driv i Holmenkollen.
ENDELIG FRISK: Sykdomsplagede Odd-Bjørn Hjelmeset tror han har funnet løsningen på problemene.