Fikk Therese til å lande

- Jeg har fått kontakt med snøen igjen.

FALUN (Dagbladet): I Östesund sist helg gikk Therese Johaug et dårlig skirenn rent teknisk sett. Trener Egil Kristiansen sa hun kavet mer i lufta enn hun var nede på bakken.

- Ja, det var ikke bra. Men vi har jobbet mye med det denne uka. Jeg har vært ute mange turer med Egil som har filmet det jeg har gjort. I går kjørte jeg ei hardøkt, og da følte jeg det satt igjen.

- Jeg fikk i alle fall kontakt med snøen igjen, og sprket ikke så mye fra i løse lufte som jeg gjorde i Östersund, sier Johaug på spørsmål fra Dagbladet.

- Blir teknikken hovedutfordringen på 15-kilometeren med skibytte i morgen?

- Det blir veldig viktig å få den til å stemme ja. Skal jeg kunne hevde meg i toppen er jeg nødt til å gå bra teknisk. Men jeg føler jeg har kontroll på det igjen nå, sier Johaug.

Truse-spørsmål Hun er - sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Charlotte Kalla - den største favoritten i morgen.

STARTKLAR: Therese Johaug gjorde i går de siste forberedelsene til morgendagens 15-kilometer med skibytte i Falun. Formen er god og motoren full av drivstoff. Utfordringen blir å få teknikken til å stemme. Foto: Bjørn Langsem
STARTKLAR: Therese Johaug gjorde i går de siste forberedelsene til morgendagens 15-kilometer med skibytte i Falun. Formen er god og motoren full av drivstoff. Utfordringen blir å få teknikken til å stemme. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det blir et tøft løp, men jeg gleder meg veldig til å komme i gang med VM, sier Johaug, som på pressekonferansen i går i tillegg til rene skitekniske spørsmål også måtte svare på om langrennsdrakta var for gjennomsiktig og om stringtruse var favorittundertøyet under kondomdrakta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var det ikke. Muligens til journalistens skuffelse.

Skøyte-utfordring Men tilbake til det rent tekniske.

Therese Johaug har gått ekstremt bra i de fleste klassisk-rennene denne vinteren. Fristilsløpene har vært litt mer så som så. Det er i fristil hun oftest faller ut av det, selv om hun også er her leverer på øverste hylle når hun får kroppen til å fjøre som hodet vil.

Skøyting har alltid vært Johaugs største utfordring, og en gang kastet hun skiene i sinne og frustrasjon over ikke å få til teknikken.

- Vi har jobbet mye med dette over årene, og Therese har tatt kjempeskritt. Når hun får det til er hun blant de beste også i skøyteteknikk, sier trener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Jeg har god tro på at hun skal få til teknikken i morgen. Det som skjedde i Östersund var en vekker for henne. Der ble hun for ivrig og arbeidsoppgavene forsvant nok litt ut av hodet hennes da.

- Jeg er ganske trygg på at det ikke skjer i morgen, sier treneren.