Fikk Therese til å lande

- Jeg har fått kontakt med snøen igjen.

FALUN (Dagbladet): I Östesund sist helg gikk Therese Johaug et dårlig skirenn rent teknisk sett. Trener Egil Kristiansen sa hun kavet mer i lufta enn hun var nede på bakken.

- Ja, det var ikke bra. Men vi har jobbet mye med det denne uka. Jeg har vært ute mange turer med Egil som har filmet det jeg har gjort. I går kjørte jeg ei hardøkt, og da følte jeg det satt igjen.

- Jeg fikk i alle fall kontakt med snøen igjen, og sprket ikke så mye fra i løse lufte som jeg gjorde i Östersund, sier Johaug på spørsmål fra Dagbladet.

- Blir teknikken hovedutfordringen på 15-kilometeren med skibytte i morgen?

- Det blir veldig viktig å få den til å stemme ja. Skal jeg kunne hevde meg i toppen er jeg nødt til å gå bra teknisk. Men jeg føler jeg har kontroll på det igjen nå, sier Johaug.

Truse-spørsmål Hun er - sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Charlotte Kalla - den største favoritten i morgen.

STARTKLAR: Therese Johaug gjorde i går de siste forberedelsene til morgendagens 15-kilometer med skibytte i Falun. Formen er god og motoren full av drivstoff. Utfordringen blir å få teknikken til å stemme. Foto: Bjørn Langsem
STARTKLAR: Therese Johaug gjorde i går de siste forberedelsene til morgendagens 15-kilometer med skibytte i Falun. Formen er god og motoren full av drivstoff. Utfordringen blir å få teknikken til å stemme. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det blir et tøft løp, men jeg gleder meg veldig til å komme i gang med VM, sier Johaug, som på pressekonferansen i går i tillegg til rene skitekniske spørsmål også måtte svare på om langrennsdrakta var for gjennomsiktig og om stringtruse var favorittundertøyet under kondomdrakta.

Det var det ikke. Muligens til journalistens skuffelse.

Skøyte-utfordring Men tilbake til det rent tekniske.

Therese Johaug har gått ekstremt bra i de fleste klassisk-rennene denne vinteren. Fristilsløpene har vært litt mer så som så. Det er i fristil hun oftest faller ut av det, selv om hun også er her leverer på øverste hylle når hun får kroppen til å fjøre som hodet vil.

Skøyting har alltid vært Johaugs største utfordring, og en gang kastet hun skiene i sinne og frustrasjon over ikke å få til teknikken.

- Vi har jobbet mye med dette over årene, og Therese har tatt kjempeskritt. Når hun får det til er hun blant de beste også i skøyteteknikk, sier trener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Jeg har god tro på at hun skal få til teknikken i morgen. Det som skjedde i Östersund var en vekker for henne. Der ble hun for ivrig og arbeidsoppgavene forsvant nok litt ut av hodet hennes da.

- Jeg er ganske trygg på at det ikke skjer i morgen, sier treneren.