Fikk tidenes blåveis, nå ønsker han returkamp

Russiske Lebedev er ikke redd for å få mer bank.

VIL BOKSE PÅ NYTT: Boksingpromoter Don King støtter Denis Lebedev, of Russia etter WBA-tittelkampen i cruiserweight mellom Lebedev og Guillermo Jones. Nå lønsker Lebedev returkamp. FOTO: AP Photo/Ivan Sekretarev / NTB Scanpix
VIL BOKSE PÅ NYTT: Boksingpromoter Don King støtter Denis Lebedev, of Russia etter WBA-tittelkampen i cruiserweight mellom Lebedev og Guillermo Jones. Nå lønsker Lebedev returkamp. FOTO: AP Photo/Ivan Sekretarev / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Russiske Denis Lebedev tapte WBA-tittelkampen i cruiservekt mot Guillermo Jones for tre uker siden, men fikk mye oppmerksomhet i ettertid for sin enorme blåveis.

Kampen ble stoppet i 11. runde.

- Jeg håper det går bra med Lebedev, sa den kjente boksepromotoren Don King, som har Jones i sin stall.

- Jeg har snakket om det før - det er dette som kjennetegner russere. Det handler om at de elsker sin familie, de er ekte patrioter, i tillegg til at russere aldri gir opp. Han kjempet helt til siste slutt, og jeg er bekymret for ham nå, sier King til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Blir sjokkert Også tidligere proffbokser Thomas Hansvoll reagerte på skadene til Lebedev.

- Det er noe av det verste jeg har sett. Jeg trodde proffboksingen var litt ferdig med slike ting, og at noe sånt ikke skulle skje i 2013. Det er sjeldent at det skjer, men jeg blir like sjokkert hver gang, sier Hansvoll til VG.

Lebdev ble liggende fem dager på sykehus, før han fikk fra hjem til familien. Hans promotor Vladimir Hryunov melder at Lebdev ikke skal ha fått permanente skader.

Vil bokse igjen Nå vil Lebedev tilbake i ringen, og ønsker et returoppgjør mot Jones.

Hryunov og Andrey Ryabinsky, vise-president i det russiske bokseforbundet, har sendt inn en forespørsel til WBA om å få arrangere en returkamp mellom Lebedev og Jones, skriver ru-facts.com.

Ifølge Aftonbladet skriver det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass at Lebedevs trener Alexander Zimin skal ansette en ekstra trener for å få Lebedev i toppform til returkampen.