Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk tilbake go\'følelsen

Katrine Lunde (24) gikk inn i EM frustrert over egen form. Ikke rart hun jublet etter kalaskampen i går kveld.

GYÖR (Dagbladet): -  For meg var dette en viktig kamp, og derfor var det godt å lykkes så bra, sier en fornøyd Katrine Lunde til Dagbladet.

Med 21 redninger på 44 skudd vartet hun opp med en redningsprosent på pene 48, og fulgte på en ypperlig måte opp praktkampen til Kjersti Beck mot Russland tirsdag. For Katrine personlig var alle redningene i går en befrielse. Hun har nemlig slitt med negativ formutvikling i det siste.

-  Det har ikke vært noen god periode for meg, og derfor har jeg vært glad for at Kjersti (Beck) har stått fram. Og jeg tror nok også hun er glad for at jeg lyktes bra. Nå slipper hun å føle at alt presset er på henne, sier Katrine Lunde.

Følte seg sliten

Helt fram til de siste oppkjøringskampene før EM har de fleste eksperter sett på Katrine som Norges førstevalg. Men så kom Kjersti Beck som en rakett på slutten, samtidig som det gikk litt i stå for Katrine. Selv klarer hun ikke sett fingeren på hva som har vært galt.

-  Det har jeg vært litt usikker på selv. Kanskje har jeg vært sliten. Men nå føles det bare deilig å få spilletid. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Katrine.

Kjersti Beck var bare inne på ett straffekast. Men hun likte det hun så av sin kollega og rival.

-  Nå har Norge to gode keepere, og det er sånn det skal være. Dette er jo nesten som i gamledager, flirer hun.

Beck avviser at hun har følt noe press om å måtte prestere hele tida. Som hun sier:

-  Jeg er jo den ferske av oss. Om noen har følt press, tror jeg heller det er Katrine. Nå gleder jeg meg bare på Katrines vegne, sier Kjersti Beck til Dagbladet.

-  Har vokst

Landslagstrener Marit Breivik mener Katrine Lunde nå viser fram sider av seg hun ikke har hatt tidligere.

-  Vi vet alle at hun er god på distanseskudd, men i dag redder hun også mange nærskudd som er 100-prosentsjanser. Hun viser at hun har vokst inn i målvaktsrollen. Hun blir heller ikke deppa over at hun ikke reddet noen skudd hun burde tatt. Det er bra at hun tåler det og bare fortsetter å se framover, sier Marit Breivik til Dagbladet.

I kveld venter Slovenia i en kamp som er uten betydning for Norge, som allerede er klare for lørdagens semifinale. Motstander i den kampen blir enten Danmark eller Romania. Men litt hodebry har nok Marit Breivik likevel fått foran kveldens kamp:

Hvem skal starte i mål?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media