Rekdal-saken

- Fikk tilbud om å si opp. Takket nei

Kjetil Rekdal skal ha fått tilbud om å si opp sin stilling i Start torsdag. Det takket han ifølge Teddy Moen, leder i Trenerforeningen, nei til.

FRITATT PLIKTENE: Start har fritatt Kjetil Rekdal for trenerpliktene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FRITATT PLIKTENE: Start har fritatt Kjetil Rekdal for trenerpliktene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Teddy Moen i en kommentar på Trenerforeningens nettsider mandag.

- I et møte torsdag morgen med arbeidende styreleder Christopher Langeland i Start en Drøm AS, ble treneren forelagt en del kritikk som var framkommet rundt hans væremåte, jobbutøvelse og uttalelser i media, skriver Moen.

I forlengelsen av dette skal Kjetil Rekdal (50) ha fått et tilbud om å si opp stillingen som Start-trener frivillig. Det takket Rekdal nei til, skriver Moen.

Det var da Start ifølge Trenerforeningens leder skal ha opprettet personalsak og fritok Rekdal fra hans arbeidsplikt. Han uttrykker også der at arbeidsgiver, Start, mente de hadde en enighet med treneren om at han aksepterte å bli fritatt fra arbeidsplikten. Men den skal Rekdal aldri ha gitt, ifølge Moen.

FULL STØTTE: Teddy Moen og Trenerforeningen stiller seg bak Rekdal.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FULL STØTTE: Teddy Moen og Trenerforeningen stiller seg bak Rekdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Vi er opptatt av Kjetil Rekdal og hans situasjon og det som skjer. Mitt behov er å formidle til våre medlemmer og omgivelser hva Trenerforeningen mener om denne saken, sier Moen til Dagbladet.

- En kamp for alle fotballtrenere

Teddy Moen mener i kommentaren at saken også handler om noe større, at Rekdal i disse dager ikke ukjemper en kamp bare for seg selv:

- Han utkjemper også en kamp for alle andre fotballtrenere som har krav på vern, respekt og en profesjonell oppfølging av sin arbeidsgiver. Dette står det stor respekt av, og min oppfordring er at trenerkolleger over hele landet gir han kred og respekt for den kampen han nå fører, skriver Moen.

Christopher Langeland er klar på at Start ikke har nektet Rekdal å komme på jobb.

- Men vi benyttet arbeidsgivers styringsrett til å beslutte at det beste for Start i den aktuelle kampen mot Aalesund, var at trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen ledet laget. Bakgrunnen for den beslutningen, var at det var dem som hadde gjennomført de siste forberedelsene med laget i dagene forut for kampen. Vi antok også at Rekdals tilstedeværelse på trenerbenken ville forårsake et voldsomt trykk fra media, noe som ville være forstyrrende for spillerne i deres forberedelser. Det må kunne sies å ha vært en riktig antakelse.

Han fortsetter:

- Vi respekterer at Teddy Moen, som leder av Fotballtrenerforeningen, forsvarer Rekdal, men vi ønsker ikke kommentere utspillet hans ytterligere.

Tirsdag er det varslet et nytt drøftelsesmøte i saken.

Dette er saken

To dager før seriestart kunngjorde Start at de har opprettet en personalsak mot trener Kjetil Rekdal, som en sum av «flere enkeltstående hendelser».

Tirsdag møtes partene for første gang i et drøftelsesmøte, da det som opprinnelig var planlagt torsdag ble utsatt.

Dette skjedde dagene før seriestart:

  • Onsdag ledet Kjetil Rekdal en trening med Start.
  • Seint onsdag kveld ble det avholdt et styremøte hvor situasjonen rundt Rekdal ble drøftet.
  • Torsdag formiddag hadde Rekdal en samtale med arbeidende styreleder i «Start En Drøm», Christopher Langeland, som ledet til at Start valgte å opprette personalsak.
  • Like etter ble Joey Hardarson og Andreas Jensen informert om at de vil lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.
  • Lørdag morgen sendte Rekdal-advokat Erik Flågan ut en pressemelding om at Rekdal kom til å lede Start i serieåpningen. Klokka 15.30 var det også han som gikk ut på gresset på Sør Arena.
  • Tirsdag skal det etter planen være et nytt drøftelsesmøte mellom partene.

Kjetil Rekdal eller advokat Erik Flågan har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer