BEHOLDER KLÆRNE PÅ: Helene Olafsen er et av de norske medaljehåpene i Vancouver. Foto: Jean-Christophe Bott, EPA/Scanpix
BEHOLDER KLÆRNE PÅ: Helene Olafsen er et av de norske medaljehåpene i Vancouver. Foto: Jean-Christophe Bott, EPA/ScanpixVis mer

Fikk tilbud om å stille i nakenkalender

OL-håpet Helene Olafsen (19) er hot om dagen.

||| Oppegård-jenta er blitt et av de største medaljehåpene til OL. Verdenscupseier og 2. plass i X-games så langt dette kalenderåret sier sitt om at hun er en av jentene som kan gå helt til topps i Vancouver 16. februar.

Men det er tydeligvis ikke bare sportsinteresserte som har oppdaget Helene Olafsen.

Mandag denne uka kom nemlig tilbudet om å bli kalenderpike - på den nakne måten.

- På mandag fikk jeg tilbud om å være med i en nakenkalender. Jeg ble kontaktet av en fyr som skal ta nakenbilder av olympiske deltakere. Han var canadier, og jeg tror han hadde tenkt til å ta bildene selv, sier en lattermild Olafsen til Dagbladet.

- Hva var svaret?

- Ha-ha, nei, jeg takket høflig og bestemt nei. Å stille opp i en nakenkalender er ikke helt greia for meg.

Får gutte-sms19-åringen har altså ingen umiddelbare planer om å følge i fotsporene til Camilla Herrem (håndball), Lene Byberg og Gunn-Rita Dahle Flesjå (begge sykkel), Kari Traa (kulekjøring) eller Linn Githmark (curling), som av ulike grunner har kastet klærne - til mer eller mindre veldedige forhold.

Men Olafsen synes det stort sett er hyggelig at gutter tar kontakt med henne. Det blir nemlig en del trafikk per sms og e-post.

- Det blir ikke overveldende, men det som kommer er for det meste hyggelig, sier hun til Dagbladet.

LETTKLEDD: Helene Olafsen i sommerklær i Stryn i juni 2008. Foto: Erik Berglund, Dagbladet
LETTKLEDD: Helene Olafsen i sommerklær i Stryn i juni 2008. Foto: Erik Berglund, Dagbladet Vis mer

- Surt med 2. plass19-åringen har trent i Frisco, Colorado, etter X-Games som ble avsluttet søndag.

Hun innrømmer at hun fortsatt er litt snurt etter at finaleseieren glapp på grunn av en egen feil.

- Det var litt surt med 2. plass, men det har gått over nå. Jeg vil jo alltid vinne, så jeg blir ganske irritert når jeg ikke gjør det.

- Det er kanskje positivt at det var din egen feil som ble avgjørende?

- Ja, det er betryggende. Men det er jo vanskelig å si om jeg hadde vunnet hvis jeg ikke hadde gjort den feilen. Når det er sagt, så er jo ikke 2. plass i X-games egentlig så ille.

Føler ikke pressX-games er noe av det største som finnes i snowboardsammenheng, men Olafsen er ikke i tvil om at det som skjer i Vancouver 16. februar er større. Da skal nemlig hele snowboardercross-programmet for kvinner arrangeres.

- OL er  mye større enn X-games, det arrangeres jo bare hvert fjerde år, og er det største vi kan være med på.

- Her hjemme omtaltes du som gullkandidat - kjenner du presset?

- Jeg leser ikke aviser her, så det får jeg ikke med meg. Det krever nok ganske mye å vippe meg av pinnen uansett. Jeg skal bare kjøre på og gjøre mitt beste.