Fikk tillit - blir i United

BRUGGE (Dagbladet): - Jeg har snakket med styret, Ole Gunnar Solskjær blir i klubben, vi er alle happy og saken er nå avsluttet, sier Manchester Uniteds manager Alex Ferguson. Spørsmålet nå er hvor lenge.

Alex Ferguson viste i går at han er til å stole på. Han sto på det han uttalte før helga, holdt ord i forhold til det han hadde lovet da Ole Gunnar Solskjær sa at han foretrakk å kjempe for en spissplass i United framfor å reise til London, og fikk framfor alt styreformann Martin Edwards på andre tanker enn de snaue 70 millionene han hadde lyst på fra Alan Sugar og Tottenham. Men dermed ikke sagt at Ole Gunnar Solskjær helt sikkert blir på Old Trafford til kontrakten går ut sommeren 2004.

Det er ikke så lett.

Dagbladet vet at både Everton og Leeds, i tillegg til Tottenham, har den norske United-angriperen langt oppe på ønskelista. Og - de gir seg ikke sjøl om Alex Ferguson stengte døra i går formiddag. Akkurat slik United-manageren sjøl nektet å gi seg da det gjaldt Dwight York.

Det handler bare om å prøve igjen og igjen.

Må slå til

Med gårsdagens brudd i den mulige overgangen til Tottenham viser Alex Ferguson at han har tro på Ole Gunnar Solskjær. Resten er opp til gutten sjøl. Hvilket betyr at han finne tilbake til de kvalitetene som gjorde ham til en helt på Old Trafford.

Klarer han ikke det - og blir benkesliter framfor spiller - vil sjøl Ferguson skjønne at butikk tross alt er viktigere enn en spillers nærmest romantiske forhold til verdens største fotballklubb. Og fordi det vil være interessenter der hele tida vil Ole Gunnar Solskjær - hvis han ikke slår til - bli bedt om å tenke seg om.

Karrieren er tross alt viktigere enn Manchester United.

Alex Ferguson har rett og slett satt salget av Ole Gunnar Solskjær på vent.

Støttes av Semb

Landslaget og framtida der er også en sak Ole Gunnar Solskjær må vurdere nøye. Akkurat nå vet han imidlertid at landslagstrener Nils Johan Semb støtter den avgjørelsen han har tatt.

- Jeg har snakket med Ole Gunnar om det, bekrefter Semb overfor Dagbladet. - Jeg mener det er et riktig valg at han ønsker å bli i United. Og ut fra det jeg har sett og vet om spissene i United har jeg tro på at Ole Gunnar kan komme tilbake. Veldig stor tro.

- Og hvis han ikke klarer det og blir sittende på benken?

- Over tid vil det være veldig uheldig. Da mener jeg at han blir nødt til å vurdere situasjonen på nytt, sier Nils Johan Semb.

<B>FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær får bli i United.