Fotball-EM:

Fikk tilsendt Eriksen-bilde

Åge Hareide (67) har hatt kontakt med det danske fotballforbundet etter den horrible hendelsen i Parken lørdag.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det har vært noen tøffe timer for Åge Hareide etter at Christian Eriksen, hans tidligere elev, falt om ute på banen i oppgjøret mellom Danmark og Finland i Fotball-EM.

Søndag ble det bekreftet at dansken fikk hjertestans, og måtte vekkes til live av det medisinske mannskapet ute på Parken.

Det hele så Hareide fra Norge, et drøyt år etter at han selv trente det danske landslaget.

- Lite søvn

Dagen etter den grusomme hendelsen fortalte 67-åringen om hvordan det siste har vært.

- Det har vært vanskelig. Det har vært lite søvn, men vi tar det videre. Det er bra med gutten, det er det viktigste, sa Hareide til Fotball Direkte på Eurosport Norge i forkant av kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset.

- Det var ikke så bra, det var det verste. Uvisstheten. Å se bildene var tøft.

67-åringen kunne fortelle at han i timene etter den grusomme hendelsen har vært i kontakt med det danske fotballforbundet, og har fått tilsendt bilde av Inter-stjernen fra sykesengen.

- Jeg har snakka med noen fra staben, og fått tilsendt et bilde av Christian og at han er ved godt mot. Det var godt å se. Han hadde sendt et bilde til landslagsleiren, og det ble sendt videre til meg, sier Hareide.

PÅ PLASS: Åge Hareide leder Rosenborg fra sidelinja mot Strømsgodset på Marienlyst. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
PÅ PLASS: Åge Hareide leder Rosenborg fra sidelinja mot Strømsgodset på Marienlyst. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

- Han hadde tommelen opp. Det går fint med ham, og han har det stabilt.

Hjertestans

Selv er han kritisk til at oppgjøret mot Finland ble gjennomført. Kampen ble til slutt vunnet av mesterskapsdebutantene, etter at Johan Pohjanpalo scora kampens eneste mål.

- Den kampen burde ikke blitt spilt. Det er steinhardt å sende laget ut etter en sånn hendelse, sa Hareide, som hadde forståelse for at de danskene stjernene slet med å prestere.

- Problemet er at vi ikke vet hva UEFA sier. De kunne spilt i dag klokken 12, men jeg tror ikke noen er i stand til å ta en slik avgjørelse da. Man er i sjokk, og jeg synes litt synd på dem.

NÆRT FORHOLD: Christian Eriksen og Åge Hareide jobbet sammen i det danske landslaget. Foto: NTB/Scanpix
NÆRT FORHOLD: Christian Eriksen og Åge Hareide jobbet sammen i det danske landslaget. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Søndag holdt det danske fotballforbundet en pressekonferanse der de forklarte hva som hadde foregått ute på gressteppet i Parken.

Der kunne landslagslege Morten Boesen fortelle at det kunne gått riktig så galt med den danske superstjernen.

- Christian var borte, han hadde et hjertestans. Hvor nære var det …? Jeg vet ikke, vi fikk ham tilbake, sa Boesen under pressekonferansen, der også landslagstrener Kasper Hjulmand møtte.

De kunne bekrefte at Eriksen har snakket med sine lagkamerater, og at han har det stabilt på Rigshospitalet i København.

Hareide snakket også med Dagbladet lørdag kveld.

Der uttrykte han enorm lettelse over å høre at situasjonen var stabil rundt sin tidligere elev.

- Vi har en spesielt forhold, men det har jeg til hele laget. Dette er helt spesielle gutter. Christian er ei superstjerne, men med beina godt plantet på jorda, sa Hareide til Dagbladet lørdag kveld.

- Dette gjorde et voldsomt inntrykk på alle. Jeg var i sjokk, jeg har aldri vært i en sånn sjokktilstand noen gang, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer