Fikk Tippeliga-sjokk

Da Robert Koren kom til Norge og Lillestrøm, ble han sjokkert over det fysiske spillet i Tippeligaen. Men kontrakten var signert, så det var bare å lære seg å spille fotball på en ny måte.

LILLESTRØM (Dagbladet): For hjemme i Slovenia var han vant til en helt annen fotball enn den som møtte ham på Åråsen.

-  I Slovenia spiller vi en annen fotball. Mer teknisk og mindre fysisk, men jeg har vært her i ett og et halvt år nå, og har lært hva som forventes av meg i Norge.

Koren kom til Lillestrøm før fjorårets sesong, og innrømmer gjerne at det var vanskelig i begynnelsen. For ingen hadde forberedt ham på den norske spillestilen. Hard fysisk fotball - slik spesielt LSK har vært kjent for.

-  Det var virkelig vanskelig i begynnelsen, men jeg jobbet hardt med fysikken. Det var viktig for meg å få den på plass. Nå som det er i orden, kan jeg få brukt teknikken min mer. Den ligger der, men har ikke kommet til sin rett før jeg er fysisk i stand til det.

Aggressivitet

Han mener norsk fotball dyrker aggressivitet og bevegelser framfor tekniske ferdigheter.

En ting var at 2004-sesongen var hans første i Norge, men han mener også Arne Erlandsens LSK var mer fysisk enn Uwe Röslers.

-  I tillegg til ny spillestil, spilte jeg på ny plass i fjor. Jeg hadde aldri spilt defensiv midtbane før. Nå går det mye bedre, for jeg er vant med spillestilen og har fått en mer offensiv rolle på laget, sier Koren.

Fikk Tippeliga-sjokk

Han priser Uwe Röslers offensive forandringer.

-  Det er tydelig at han er en gammel spiss, for han har mer øye for det offensive spillet.

Lillestrøm-treneren er enig i at laget har forandret seg.

-  De som mener at Lillestrøm spiller maskinfotball lever i fortida.

-  Men er ikke Robert Koren den eneste fargerike og tekniske kanarifuglen?

-  Nei, nei, nei - nå har vi mange spillere som er gode med ballen. Foruten Robbie har vi Kasey Wehrman, Pål Strand, Christoffer Andersson og Anders Rambekk. Det vi gjør nå er å kombinere den typiske tøffe Lillestrøm-stilen med teknisk fotball. Alle har gitt oss kredit for det denne sesongen. Det var også det Lillestrøm ønsket fra meg da jeg ble ansatt.

Til tross for at han ikke får brukt teknikken sin så mye som han skulle ønske, mener Koren at han er blitt en mye bedre fotballspiller av oppholdet i Norge.

-  Jeg løper mye mer enn jeg gjorde før. Er i bedre form. Å komme til Norge har vært et stort skritt i riktig retning for min karriere.

Når jeg spiller på Slovenias landslag, spiller jeg slovensk igjen. Mye mer teknisk, for ingen i Slovenia liker den norske spillestilen.

-  Mer kyniske

Både sloveneren og den tyske treneren hans er enige om at i kveld gjelder det bare å vinne.

-  Vår ulempe er at vi ikke er like flinke som Vålerenga til å spille på resultat. De er rett og slett mer kyniske enn det vi er, sier Rösler.

Han mener kynisme er en viktig egenskap i fotball.

-  Fordelen vår - derimot - er at vi har større bredde i angrepsspillet enn det de har. Vi er blitt mindre forutsigbare enn det vi var før.

Sloveneren mener også at Vålerengas tette kampprogram kan slå ut til deres fordel.

-  Jeg tror faktisk vi har et lite overtak, for de virket veldig slitne på søndag, sier Koren.