Fikk to spillere og én investor

Vålerenga fikk ikke til slutt bare Ardian Gashi fra Ørn. Med på lasset fikk de også investor Morten Wivestad og Skeids Daniel Fredheim Holm.

Historien er som følger:

Da Vålerenga og Ørn fredag 30. januar endelig ble enige om at Ardian Gashi skulle gå fra Horten til Oslo for den etter hvert så beryktede muntlige millionen, var fordelingsnøkkelen av pengene omtrent slik:

Ørn skulle ha cirka 300000 kroner, Molde og Kil/Hemne rundt 100000 i NFF-fastsatte utviklingsmidler og investor Morten Wivestad - en 30-åring på børs og i eiendomsmarkedet som inntil høsten 2002 hadde kontrakt som fotballspiller med Lyn - skulle ha resten.

Og slik hadde det blitt om ikke VIF-direktør Kjetil Siem hadde blitt rådet til å prøve seg på en variant.

En variant der han plutselig inviterte Ørn-investor Morten Wivestad - som han traff for første gang i sitt liv der og da - med på lasset til Vallhall.

Fikk ledige midler

- Olav Boksasp (styreleder i Norges Toppfotball) foreslo at vi skulle snu på det, og at Vålerenga skulle overta forpliktelsene Ørn hadde overfor Morten Wivestad, sier Kjetil Siem.

- Dermed kunne vi frigjøre 600000 kroner til annet bruk. Og da Wivestad sa ja, hadde vi plutselig ledige midler til å kjøpe Daniel Fredheim Holm fra Skeid.

- Istedenfor å få kontanter, har Wivestad nå en andel i både Gashi og Fredheim Holm, forklarer Siem.

- Da Siem og Vålerenga spurte meg, var valget lett, sier Morten Wivestad.

Fotball-punch

- Jeg er lidenskapelig opptatt av fotball, og bestemte meg for lenge siden for at jeg ønsket å ha en liten investorrolle. Derfor tente jeg på muligheten som bød seg da Ardian Gashi gikk til gamleklubben min, Ørn. Jeg ønsket jo avkastning på sikt.

I stedet fikk Morten Wivestad en spillerandel til. I Daniel Fredheim Holm. Og slik gikk den tidligere Ørn- og Lyn-spilleren fra å være en snill fetter i Horten til å bli en enda mer medgjørlig fetter i Vålerenga.

Fordi han er fotball-punch.

- Utgangspunktet mitt var at jeg ønsket å fortsette å hjelpe til i Ørn. Men med dagens ledelse og slik de håndterte Gashi-saken i forhold til VIF, ble det utopisk at jeg skulle fortsette der, sier han.

- Og istedenfor å få betalt for Gashi fra Vålerenga har jeg nå en liten bit av Daniel Fredheim Holm. Det er en spiller jeg har sett flere ganger med Skeid, og som jeg mener har ei stor framtid foran seg.

Nordbrekken betalte

Resten av Fredheim Holm-overgangen på 1,5 millioner kroner til Skeid betales av tidligere VIF-formann John Nordbrekken.

Få dager før det ble offentlig kjent at han solgte store deler av sin aksjepost i Aktiv Kapital til tidligere VIF-eier og verdens største tankreder John Fredriksen for 141 millioner kroner, var Vålerenga på Nordbrekken. Og mangemillionæren som ikke engang klarer å holde seg unna treningskampene i Vallhall, sa ja på flekken.

Dermed har Vålerenga spillerne. Men mesteparten av eierskapet tilhører andre.

- Det viktigste for oss er ikke butikken i alt dette her, men kvaliteten på spillerne, sier Kjetil Siem.

- Nå har vi Ardian Gashi på en femårskontrakt og Daniel Fredheim Holm for fire år. Det er vi veldig godt fornøyd med.

FORNØYD TRIO: Vålerenga-direktør Kjetil Siem (t.h.) er svært fornøyd med å få Ardian Gashi (t.v.) og Daniel Fredheim Holm til klubben like før overgangsvinduet stengte 31. januar. <P>