Fikk tøff beskjed

De norske hopperne kom til Hoppuka uten sin faste skredder. Han ble rammet av omgangssyke, og sportssjef Clas Brede Bråthen innrømmer: - Vi blir mer sårbare enn vi ønsker å være.

PÅ PLASS I TYSKLAND: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ PLASS I TYSKLAND: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og de norske hopperne ble hyllet i Oberstdorf tirsdag kveld. Den tysk-østerrikske hoppuka ble offisielt åpnet, og nordmennene stiller som utfordrere bak favorittene Dawid Kubacki og Anze Lanisek

Enklere ble det ikke da sportssjef Clas Brede Bråthen fikk en tøff beskjed i morgentimene: Skredder Adrian Livelten var blitt rammet av omgangssyke.

Det er Livelten som holder styr på de norske hoppdressene og har hovedansvar for at disse går gjennom kontrollene. Nå må andre i støtteapparatet inn og ta rollen som skredder, mens Livelten venter på å bli frisk.

- Vi må gjøre noen rokeringer, forteller Bråthen til Dagbladet.

- Vi er i utgangspunktet lavt nok bemannet som vi er. Vi blir mer sårbare enn vi ønsker å være, sier han før sesongens viktigste konkurranse.

Hoppuka starter med kvalifisering i Oberstdorf onsdag. Torsdag arrangeres rennet i Schattenbergbakken, der Sigurd Pettersen har bakkerekorden på 143,5 meter.

Bråthen mener bråket mellom han og Norges Skiforbund har fått ringvirkninger også for støtteapparatet. Norge har verken lege eller fysioterapeut i teamet. Med færre sponsorer - som Bråthen mener er en konsekvens av bråket - må det spares på pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer