Fikk trøst av Beckham

I én omgang var Per Ciljan Skjelbred (18) suverent best på Santiago Bernabeu. Etter pause var det David Beckham som regjerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MADRID (Dagbladet): Den ene slo igjennom i sommer, den andre har vært verdens største fotballikon de siste ti åra. Da Beckham kom for seint inn i ei takling midtveis i andre omgang i går, beordret stjerna stans i spillet for å se hvordan det sto til med stortalentet - som allerede var på beina.

Champions League, gr. F

Real Madrid Rosenborg 4- 1 (0- 1).

Mål: 0- 1 Roar Strand (40), 1- 1 Jonathan Woodgate (48), 2- 1 Raul (52), 3- 1 Ivan Helguera (68), 4- 1 David Beckham (82).

Gult kort: Pablo Garcia, Real Madrid.

Dommer: Stephen Bennett, England.

Tilskuere: 50 000.

Respekten er gjensidig. For engelskmannen var helt sentral i Reals snuoperasjon etter pause, med 70-meterspasninger, målgivende og frispark i krysset fra 28 meter.

-  Vi så jo her hvor god fot han har, og hvor viktig han er for laget deres, sier Skjelbred om den hvite nummer 23.

Athen større

Vi andre var like opptatt av hvor viktig 18-åringen selv er for sitt lag. I førsteomgangen beveget han seg over store flater, hadde banens beste ballberøringer, de smarteste valgene - kort sagt:

Gutten var fantastisk.

-  Jo, takk for det, svarer Skjelbred på Dagbladets ros.

-  Vi var gode i første, mindre gode i andre, oppsummerer han.

-  Egen innsats?

-  Samme, sier unggutten, som rangerer opplevelsen fra Athen tidligere i høst - da han scoret og RBK slo Olympiakos 3- 1 - som den største i karrieren hittil.

-  Nervøs

-  Men det jeg aldri har opplevd før, er jo å spille foran så mange folk.

65 000 tilskuere møtte fram i Madrids storstue, og peip for sine stjernehelter etter at RBK ledet 1-0 ved pause.

-  Jeg ladet opp som vanlig til kampen, men jeg må innrømme at jeg aldri har vært så nervøs før. Jeg merket det vi ankom stadion her. Dette var noe utenom det vanlige, gliser han.

-  Ble du skremt av nivået?

-  Litt skremt, fordi de kjørte såpass over oss etter pause. Da viste de hva de sto for. Derfor er jeg ikke så skuffet heller, for resultatet er det ikke så mye å si på.

-  Vi kunne vunnet, men de ga oss ikke like store rom etter pause som før. Og da ble det tøft.

-  Var stjernene sure da dere hadde dem på gaffelen?

-  Ja, de så oppgitte ut. Samtidig visste de nok at det kunne snu, de har jo vært med på dette før, sier Skjelbred til Dagbladet.

-  Blant banens beste

-  De var gode - veldig gode, svarer kaptein Roar Strand når vi ber ham karakterisere innsatsen til ungguttene Skjelbred og Alexander Tettey.

Sistnevnte er også fortsatt i junioralder, og overtok for Strand i pausen, fordi kapteinen kjente antydninger til muskelskade i låret.

Trener Per-Mathias Høgmo måtte innrømme at laget hans tapte mot noen fantastiske individualister.

-  Vi var nesten prikkfrie i første omgang, og laget et fenomenalt mål. Men de er ekstremt gode hver for seg, og det får vi svi for. Det er imidlertid ikke umulig for oss å slå dem på Lerkendal, bare vi spiller like godt i 90 minutter.

-  Hva vil du si om 18-årige Skjelbred?

-  Jeg sa det også på pressekonferansen tirsdag, at han kom til å markere seg. Det var nettopp det han gjorde. Per var en av banens beste her, sier Høgmo til Dagbladet, mens Skjelbred - som ble byttet ut da motoren sloknet i andreomgang - står noen meter lengre bort og svarer på flere spørsmål fra norsk og utenlandsk presse.

Udusjet, og med en vrengt Real-trøye hvor merkelappen fortsatt hang i nakken.

-  Tror det står nummer 4 bakpå her, er ikke sikker. Fikk ikke fra noen av dem som spilte, i hvert fall. Men opp på veggen skal den, gliser Skjelbred.

Banens beste i går - sammen med en engelskmann.

DE TO BESTE: Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred dominerte første omgang og David Beckham den andre. - Vi så jo her hvor god fot han har, og hvor viktig han er for laget deres, sier Skjelbred og får et godt håndtrykk av Real-stjernen.
TØFF KAMP: Per Ciljan Skjelbred skvises mellom Pablo Garcia og David Beckham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer