Fikk trøst av løperjenta si

GÖTEBORG (Dagbladet): Marius Bakken (21) ledet i 4300 meter, tapte spurten og løp inn til sølv på 5000 meter under EM-22 i går. Sølvtida 13.31,53 i stekende hete vurderes bedre enn Lasse Viréns nordiske rekord. Susanne Wigene (21) er stolt av sølvgutten sin.

Like barn leker best. Kjæresteparet Marius Bakken og Susanne Wigene er løpende eksempler. Jenta fra Haugesund er det største langdistansetalentet i Norge siden Ingrid Kristiansen og Grete Waitz' dager. Marius Bakken løper allerede med sjumilsstølver mot europatoppen.

- Klart han er en inspirasjon for meg. Han er utrolig tøff. Jeg har mye å lære av ham, sier Susanne.

Ifølge Marius får han like mye fra henne:

- Vi driver jo med det samme, sier Sandefjords-gutten.

Kjempeløp

Motivasjonen til å presse seg på trening er gjensidig. De har vært kjærester siden i fjor, og bor i hver sin leilighet i studentbyen på Kringsjå i Oslo.

- Vi bare hopper over buskene når vi skal møtes, sier Marius.

- Ikke i buskene?

- Nei, he-he, det var det, da.

Nok om det. I går gikk Marius i tet etter 700 meter, og presset på som bare rakker'n. Det holdt til midt på siste oppløpsside. Etter en lett reise i Bakkens rygg, kom spurtkanonen og spanskmarokkaneren Youssef El Nasri, og knep gullet med 1,05 sekunder.

Under Bislett Games 30. juni løp Bakken på 13.22,58 og slo El Nasri med 88 hundredeler. Men der fikk unggutta lette reiser bak verdensstjerner som Haile Gebrselassie og Sammy Kipketer.

Derfor var Bakkens sololøp i går mye bedre.

- Jeg gjorde det jeg var god for. Ikke mer å gjøre da, sier han.

Slenger med leppa

- Marius' løp i dag var bedre enn Lasse Viréns løp da han satte nordiske rekord, sier idrettssjef Per Øyvind Mørk i Friidrettsforbundet.

Løperlegenden Virén ble dratt inn til 13.16,3 i Helsinki i 1972. Både finske lagledere og journalister støttet i går vurderingen av Bakkens løp som det beste. Men slik ros bryr Bakken seg døyten om. Han ser framover.

Aller først mot VM i Sevilla. Der løper han for finaleplass. Men han lover ingenting.

- Jeg løper med beina. Ikke med leppene.