Fikk ultimatum - nå er Steinar på børstoppen

I vinter var det høyst usikkert om Steinar Sørlie (30) ville bli Fredrikstads førstekeeper denne sesongen.

(Dagbladet.no): - Steinar fikk beskjed om å skjerpe seg. Han fikk tre måneders ultimatum, det har han grepet med begge henda. Han er blitt sju-åtte kilo lettere, er sterkere og har virkelig prestert denne sesongen, sier FFK`s keepertrener Jerry Knutsson til Dagbladet.no

- Jobbet ræva av meg

Etter fire serierunder troner Steinar Sørlie øverst på børstoppen i Dagbladet sammen med Lyn-spilleren John Obi Mikel. Begge med et snitt på 6,5 poeng per kamp.

- Da jeg kom tilbake etter seks måneders skadeavbrekk 3.januar i år, hadde jeg to valg. Det ene var å nøye meg med reservebenken, det andre var å jobbe ræva av meg for å ta tilbake keeperplassen. Jeg fikk en bra motivasjon etter den langvarige leddbåndskaden, og har stått på ordentlig siden. Nå får jeg betalt for all jobbinga, sier Steinar Sørlie.

- Ikke bra trent

Da han kom til Fredrikstad overtok han keeperplassen etter Rino Hansen. Klubben spilte helt nede i 2.divisjon, men viste glimt innimellom som patriotene karakteriserte som «ille bra».

- Da Steinar kom til oss, var han ikke bra trent. Han manglet både fysikk og hurtighet, og sleit med å komme på rett plass i mål. Det viktigste var å gi ham en god følelse. Treningene besto av mye bevegelse med ball og enkle redninger. 500 skudd og 500 redninger, den samme oppskriften som jeg brukte på Bente Nordby, sier Jerry Knutsson.

- Passe frekk

SUPERSLANKER: FFK-keeper Steinar Sørlie har slitt seg ned sju-åtte kilo siden i vinter. Foto: JON TERJE PEDERSEN
SUPERSLANKER: FFK-keeper Steinar Sørlie har slitt seg ned sju-åtte kilo siden i vinter. Foto: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

I dag kan han ikke få fullrost Steinar Sørlies innsats mellom stengene.

- Han har alltid hatt talent, nå er han også kjapp i reaksjonen, flinkt til å lese spillet og så frekk som en keeper skal være. Samtidig er han skjerpet hele veien. Alexander Lund Hansen reddet oss i tippeligaen i fjor, og puster Steinar i nakken. Nå har vi ikke bare èn, men to matchvinnertyper å velge imellom som keepere, sier Jerry Knutsson til Dagbladet.no.

STOPPET RBK: Steinar Sørlie sto som en vegg da FFK dro fra Lerkendal med tre poeng.