Fikk utdelt medaljen av mamma - nok en gang

Carl G. Kaas tilbake på orienteringspallen.

MOR OG SØNN:  Carl Godager Kaas fikk medaljeklemmen av mamma, IOF-representant Astrid Waaler Kaas, etter dagens verdenscupseier. Alle foto: Jens Kløvrud / Dagbladet
MOR OG SØNN: Carl Godager Kaas fikk medaljeklemmen av mamma, IOF-representant Astrid Waaler Kaas, etter dagens verdenscupseier. Alle foto: Jens Kløvrud / DagbladetVis mer

OSLO (Dagbladet): Carl Godager Kaas fikk VM-gullet overrakt av mamma Astrid Waaler Kaas da han vant VM-tittelen i orientering 2010.

I dag var Carl endelig tilbake der han aller helst vil stå - på toppen av pallen. Og igjen var det mamma som i egenskap av sin rolle i Det Internasjonale Orienteringsforbundets Council, som overrakte ham blomstene.

Uventet - Jeg hadde ikke ventet dette. Formen har vært stigende, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle være i stand til å vinne, sier Carl til Dagbladet etter verdenscupseieren på Ammerud i Oslo.

På o-løpernes mellomdistanse på 6,2 kilometer gjorde han nærmest et feilfritt o-teknisk løp og halte i land seieren - tre sekunder foran Sveriges Gustav Bergman - med en nok en nordmann, Bjørn Ekeberg, på tredje.

- Vi visste vi kunne slå godt i fra oss i denne typen terreng og trengte denne oppturen etter en begredelig norsk dag på lørdagens sprint, innrømmet Carl etter at det hele var avgjort.

Fasting på pallen Mari Fasting (28) har vist seg fram som Norges sterkeste kort blant damene denne sesongen.
Etter et godt løp i nærterrenget fra Romsås til Ammerud i dag sto hun endelig på pallen for andre gang i karrieren. De andre som sto der var ikke uventet o-dronningen Simone Niggli fra Sveits og Sveriges nye stjernskudd, Tove Alexandersson.

- Jeg har vært i flyten lenge nå, men var veldig spent på hva mitt nivå ville holde til når jeg møtte de aller beste, sier Mari.

God bekreftelse - For meg er dette en bekreftelse som betyr velig mye. At jeg kan gjøre et tekniske god løp og at min måte å løse det på er nok, gir en god følelse fram mot VM, sier Mari som mener hun er bedre enn noen gang.

- Jeg er tryggere og jevnere enn før. Det gir meg troen på at drømmen om en VM-medalje er realistisk. Men om den kommer i år, til neste år eller når det kommer, vet jeg ikke.

Dagens tredjeplass halvannet minutt bak suverene Simone Niggli, gir uansett en god følelse mot VM i juli.
- Men jeg endrer ikke målsettingen om en topp-seks-plassering.

Hausken hopper av Anne Margrethe Hausken Nordberg (37) står over resten av Nordic Tour etter at hun merket smerter på baksiden av låret på dagens mellomdistanse.

 RIKTIGE VALG: Mari Fasting (t.v.) i diskusjon med Sveriges Annika Billstam etter mållinjen. I dag tok Mari de beste valgene.
RIKTIGE VALG: Mari Fasting (t.v.) i diskusjon med Sveriges Annika Billstam etter mållinjen. I dag tok Mari de beste valgene. Vis mer

Dermed blir det VM-oppladning hjemme sammen med ektemann Anders Nordberg i stedet for en intensiv uke med tre nye konkurranser i Sverige og Finland.

- Selvsagt ingen ønskesituasjon, men jeg tar ikke sjansen på en ny sprint på hardt underlag om to dager. Med tanke på VM i Finland i starten av juli, kan det like gjerne være en fordel, sier Hausken.
Niendeplass i går og en tidende på dagens mellomdistanse bekreftet det hun visste: Det er et stykke igjen til medaljeformen.

SEKUNDSTRID: Carl Godager Kaas ga alt i innløpet på Ammerud skole. Det holdt til seier med tre sekunders margin.
SEKUNDSTRID: Carl Godager Kaas ga alt i innløpet på Ammerud skole. Det holdt til seier med tre sekunders margin. Vis mer