Fikk uvanlig spørsmål

Onsdag deltok Nicklas Bendtner på sin første trening sammen med sine nye lagkamerater i F.C. København. Men da han stilte til pressekonferanse, fikk han spørsmål om uteliv.

UVANLIG SPØRSMÅL: Onsdag ble Nicklas Bendtner spurt om han har planer om å utnytte seg av Københavns uteliv. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB Scanpix
UVANLIG SPØRSMÅL: Onsdag ble Nicklas Bendtner spurt om han har planer om å utnytte seg av Københavns uteliv. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB ScanpixVis mer

Nyheten om at Nicklas Bendtner var blitt klar for F.C. København på overgangsvinduets siste dag har skapt furore i Danmark. Onsdag ventet et spent pressekorps på å få stille Bendtner de første spørsmålene etter sjokkovergangen fra Rosenborg.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Spørsmålet

En journalist fra danske Radio24syv stilte imidlertid et spørsmål som skapte forvirring under pressekonferansen, ifølge danske BT, som har publisert dialogen:

- Jeg vil gjerne at du setter ord på hvordan det blir for deg å snøre på deg skoene, ta på deg din nye drakt og så gå inn på Søpavillonen?

- På hva? spør Bendtner.

- Søpavillonen.

- Ja?

- Nede ved Søerne. Det er en ny nattklubb.

- Ringte du til meg i går?

- Ja, det var meg, svarer journalisten før Bendtner ønsker å vite hvem som har gitt ham telefonnummeret hans. Videre kommer de tilbake til det opprinnelige spørsmålet.

- Jeg er ikke så fokusert på det spørsmålet. Fordi jeg tror ikke at du kommer til å se det, svarte Bendtner, som ifølge BT tok det hele med et smil.

Bendtners lagkamerat ble imidlertid ikke imponert, og publiserte en Twitter-melding om hendelsen som avsluttes med en emoji som slår seg oppgitt i ansiktet.

Skandaler

Bakgrunnen til spørsmålet er sannsynligvis at Bendtner i løpet av karrieren har vært involvert i en rekke skandaler på nattetid.

Seinest i fjor ble Nicklas Bendtner dømt til 50 dagers ubetinget fengsel etter en voldshendelse som fant sted på nattetid i København.

I 2014 var Bendtner involvert i et fyllekalas i København hvor han skal ha «mistet buksa og gnidd seg på taxien». Bare noen måneder i forveien skal dansken ha endt opp på en sexklubb etter å ha blitt vraket fra Arsenals kamptropp.

I 2013 ble Bendtner tatt for promillekjøring med en promille på 1,75. Dansken ble beskrevet som «så full at han hadde problemer med å snakke».

To år tidligere skal Bendtner ha oppført seg ufint på en pizzeria i København etter en bytur. Han skal blant annet ha sagt: «Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen».