LIKER DET HAN SER: Vålerengas trener Espen Knudsen under ishockeykampen mellom Vålerenga Ishockey og Lørenskog i Jordal Amfi. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LIKER DET HAN SER: Vålerengas trener Espen Knudsen under ishockeykampen mellom Vålerenga Ishockey og Lørenskog i Jordal Amfi. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Fikk vist hva vi er gode for

Vålerenga banket rivalen for fjerde gang.

Vålerenga vant sitt fjerde av fire mulige lokaloppgjør mot Lørenskog i ishockeyens eliteserie søndag. Sluttresultatet ble 5-1 til VIF.

Med den solide seieren har Vålerenga kapret tilbake annenplassen på eliteserietabellen fra søndagens motstander. Fem poeng skiller opp til ledende Stavanger. VIF har også én kamp mindre spilt enn serielederen.

- Det har vært bra i kampene mot Lørenskog. Seier i fire av fire er vi fornøyd med. Dette var en lagseier der alle jobbet hardt for hverandre. Det er den måten vi må vinne kamper på, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Kenny Corupe ga Lørenskog en drømmestart i Jordal Amfi med mål allerede etter to minutter. Det viste seg å bli den eneste scoringen for gjestene. Vålerengas poengkonger, brødrene Justin og Tyler Donati, noterte seg kun for en assist i en kamp der VIFs oslofødte spillere markerte seg.

Målscorere fra Oslo 21-årige Sondre Olden scoret to ganger og hadde én assist for Vålerenga, mens også Steffen Thoresen, Jørgen Karterud og Morten Ask overlistet bortelagets målvakt Kenneth Sørlie Eriksen.

- Jeg synes de norske spillerne våre fikk vist hva de er gode for. Jeg følte at vi var det beste laget i hele kampen. Sondre Olden har vært veldig god i de fire siste kampene, og begynner å skjønne hva som skal til for å lykkes på hockeybanen, oppsummerte en fornøyd «Shampo».

Lørenskog har de siste sesongene hatt et lite overtak på VIF i innbyrdes oppgjør og har blant annet sendt Espen «Shampo» Knutsens menn ut av NM-sluttspillet begge de to foregående sesongene

Tap som svir Denne vinteren er det blitt andre boller i hatkampene. Lørenskog har rett og slett fått et Vålerenga-kompleks og har tapt samtlige oppgjør.

- Vi har slitt voldsomt i kampene mot Vålerenga. Det er aldri moro å tape lokalderby og hatkamper som dette. Dette var en litt ekkel match for oss med tanke på det å henge med i toppen, sa Lørenskog-spiller Thomas Jordhøy til NTB.

30-åringen er inne i sin ellevte sesong i LIK. Han frykter laget nå risikerer å miste kontakten med tabellteten. Romeriksklubben har sju poeng opp til Stavanger.

- Det var ingenting som stemte for oss i dag. Vi må opp mange hakk hvis vi skal ha noe å stille opp med mot Stavanger Oilers på torsdag, fastslo Jordhøy.

Knepen Storhamar-seier Storhamar slo Stjernen på bortebane med 5-4 i en annen kamp søndag. Svenske Fredrik Börjessons to mål før og etter første pause ga hedmarkingene ledelsen 3-1.

To andre Storhamar-svensker, Jimmy Andersson og Lars Lundin, holdt vertene på avstand med et mål hver. Med reduseringer av Stian Qvistgaard, Aleksandars Macijevskis og Marcus Persson kom Stjernen nær, men uten at det hjalp laget til poeng.

Frisk Asker vant 2-1 hjemme mot Rosenborg i søndagens siste kamp. Alle målene ble scoret i midtperioden. Torstein Nordrum og Mike Beck fant nettmaskene for «Tigrene», før Ian McDonald reduserte for Rosenborg.

(NTB)