Fikk vite om terminering av kontrakt på Twitter

Den gamle storspilleren Florent Malouda (38) fikk vite at han hadde mistet jobben da han åpnet Twitter torsdag formiddag.

FORVIRRET: Florent Malouda, her fra en landskamp i 2007, fikk seg en overraskelse da han logget på Twitter torsdag formiddag. Foto: Shutterstock.
FORVIRRET: Florent Malouda, her fra en landskamp i 2007, fikk seg en overraskelse da han logget på Twitter torsdag formiddag. Foto: Shutterstock.Vis mer

Der hadde nemlig hans arbeidsgiver, sveitsiske FC Zürich, opplyst i en pressemelding at de «etter gjensidig enighet» hadde blitt enige om å avslutte samarbeidet med franskmannen som var en del av klubbens trenerapparat, og at kontrakten hans med klubben var terminert med umiddelbar virkning.

Men Maloudas respons tyder på at det ikke var etter gjensidig enighet.

- Virkelig, det visste jeg ikke?, svarte han klubben, til stor latter fra flere av hans 522 000 følgere på det sosiale mediet.

1. mars annonserte FC Zürich at Malouda hadde skrevet under på en kontrakt og at han ville være en del av lagets trenerteam, men bare 42 dager senere var altså samarbeidet over.

I den nevnte pressemeldingen skriver klubben at «det viser seg at de ulike prosjektene Malouda er involvert i ikke er forenlige med oppgavene til FCZ». Deretter ønsker de ham lykke til videre.

Etter at han skrev under på en avtale med den sveitsiske klubben, var det en motivert og glad Malouda som var klar for å ta fatt på sin nye jobb.

- Jeg er veldig motivert for å jobbe med FC Zürich og presidentene i klubben har overtalt meg. De deler min lidenskap og er like ambisiøse som det jeg er, sa han den gang.

Men det ble ingen veldig god start på Maloudas trenerkarriere. Dette var nemlig hans første trenerjobb, etter at han la skoene på hylla i fjor, men den fikk en brå slutt.

38-åringen hadde en innholdsrik karriere, og vant 13 troféer iløpet av sine 22 år som aktiv spiller. Han er best kjent fra tiden i Lyon og Chelsea, men har vært innom en rekke klubber:

LB Châteauroux, Guingamp, Tranzonsbor, FC Metz, Delhi Dynamos, Wadi Degla og Differdange 03, i tillegg til Lyon og Chelsea, betyr at han har spilt for ni ulike klubber på tvers av seks land.

Han spilte også 80 kamper for det franske landslaget.