NORGES KAPTEIN:  Tom Høgli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NORGES KAPTEIN: Tom Høgli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Fikk vite på Dagbladet.no at han var blitt Norges kaptein

Høgli overrumplet på spillerbussen.

HERNING (Dagbladet): Først med det siste. Sist med det første. Først med det første. Eller noe i den duren.

De journalistiske slagordene har vært mange opp gjennom årene når aviser vil smykke seg med å være nyhetsledende.

Onsdag formiddag hadde Dagbladet.no en nyhet som slo ned som et tordenskrall, selv på fotballandslagets spillerbuss i danske Herning. Også hos Club Brugge-backen Tom Høgli (29), som på Dagbladets nettsted fikk vite at var blitt kaptein for Norge.

- Gamsten (Morten Gamst Pedersen) er alltid oppdatert på nyheter. På bussen før trening leste han at jeg var blitt kaptein. Han viste meg artikkelen, så da måtte det være noe i det, forteller Høgli til Dagbladet.

- Stolt I kveld spiller Norge treningskamp mot Danmark. For første gang skal Høgli, som har 36 landskamper, lede den norske styrken med bindet på armen.

Det skjer i skadefraværet til landslagets faste kaptein, Brede Hangeland.

- Artig og stort. Klart jeg er stolt, sier Høgli.

Han har hatt en god utvikling siden han kom til Belgia i 2011.

- Jeg synes han har opparbeidet seg en sterk posisjon i gruppa. Personligheten både og utenfor banen gjør at han er et godt kapteinsemne, sier trener Per-Mathias Høgmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansvarlig for dronningen Rollen som kaptein på det norske landslaget har ikke den samme statusen som for eksempel i England og Tyskland. I England står du nærmest personlig ansvarlig overfor dronningen.

Men rollen er viktig nok. Du skal blåse energi inn i spillergruppa, og være et bindeledd mellom spillere og trenerapparatet.

- Det viktigste er å spre positivitet og trygghet. Du må sette laget foran deg selv. Det er uansett alltid et prinsipp jeg har levd etter, sier Høgli.

- Hvordan reagerte de andre gutta da nyheten på Dagbladet.no spredte seg på spillerbussen?

- Det ble litt mobbing. Vennskapelig, riktignok.

- Har du noen forbilder som kaptein?

- Ja. Brede (Hangeland) er nesten umulig å etterfølge. Han setter det kollektive foran seg selv.

Roser valget Høgli vet ikke om han skal være kaptein også i treningskampen mot Skottland tirsdag. Men trolig blir det til Hangeland kommer tilbake.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen roser valget av Høgli.

- Det er ikke gammelt vennskap nord for polarsirkelen som har gjort Tom Høgli til Brede Hangelands vikar. Det er fornuft, skriver Pedersen i Dagbladets papiravis i dag.

Han fortsetter:

- Skal du vinne krigen trenger du lydige folk som gjør det du sier, ofrer alt og er villige til å gå den ekstra mila for den gode sakens skyld. Tom Høgli er en sånn mann. Alltid beredt. Alltid forberedt. Og alltid klar for å presse ut det lille ekstra som ofte skal til for å bidra til det som avgjør fotballkamper.

PS: Kampen mot Danmark begynnner klokka 19.00 og sendes på MAX.

HØGMOS MANN:  Tom Høgli (t.h.) står for alt Per-Mathias Høgmo (t.v.) vil at Norge skal stå for: Hardt arbeid, skikkelighet og fokus på utvikling. Her fra MCH Arena i Herning i går kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HØGMOS MANN: Tom Høgli (t.h.) står for alt Per-Mathias Høgmo (t.v.) vil at Norge skal stå for: Hardt arbeid, skikkelighet og fokus på utvikling. Her fra MCH Arena i Herning i går kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer