Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fiks det, eller dra til helvete!

United-fansen med klar melding til Moyes.

VOLDSOMT: Hugo Lloris i aksjon mot Ashley Young under gårsdagens kamp. Det ser voldsomt ut, men Webb pekte aldri på ellevemeteren og Spurs kunne ta med seg tre viktige poeng hjem til London. Foto: AP Photo/Jon Super
VOLDSOMT: Hugo Lloris i aksjon mot Ashley Young under gårsdagens kamp. Det ser voldsomt ut, men Webb pekte aldri på ellevemeteren og Spurs kunne ta med seg tre viktige poeng hjem til London. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Tottenham stakk av med alle tre poengene på Old Trafford på onsdag, og etter at Adnan Januzaj havnet i dommer Howard Webbs bok for filming, rant det over for flere av tilhengerne til de regjerende mesterne.

Fan-magasinet «Red Issue» sparte ikke på kruttet da frustrasjonen skulle luftes.

- Det at United taper er greit - sånn er fotballen. Men å tape samtidig som du bringer klubben i vanære ved å jukse, det er noe helt annet. Fiks det eller dra til helvete, Moyes, skrev de på sin Twitter-konto.

- Ingen overraskelse Like før slutt var det en annen episode som hevet mange fotballinteressertes øyenbryn rundt omkring i verden. Ashley Young var igjennom, men falt omkull da Tottenhams sisteskanse, Hugo Lloris, kom skliende i en voldsom fart.

I TV 2s studio var det skjønn enighet om at dette var straffespark, men Webb lot spillet gå videre. Red Issue mener dette er på grunn av Youngs tidligere historie med filming.

- Ingen overraskelse å se at Young blir nektet straffe. Det er på grunn av hans tidligere skuespill. Det er dette som skjer når du jukser.

- Soleklar straffe United-manager David Moyes var heller ikke videre fornøyd med Webbs innsats i sluttminuttene.

- Forestillingen vår i dag var veldig god. Det var en soleklar straffe og utvisning til keeperen. Jeg synes det er helt utrolig at dommeren ikke gir oss det på tampen der, sa skotten.

RASENDE: David Moyes var i harnisk etter at Howard Webb unnlot å blåse straffe i sluttminuttene. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
RASENDE: David Moyes var i harnisk etter at Howard Webb unnlot å blåse straffe i sluttminuttene. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

- Så gir han gult kort til Adnan Januzaj for filming. Det er helt utrolig. Folk som ansetter dommere må se på det der. Jeg vet virkelig ikke hva som er straffe om det ikke er det.

Verstinger Etter onsdagens gule kort gikk Januzaj opp på andreplass over de spillerne som har fått flest gule kort for filming, sammen med Fernando Torres. Hans tredje på bare 14 kamper.

Han passerte med det lagkamerat Young, mens Gareth Bale fortsatt topper statistikken med sine sju.

Manchester United har dermed samlet hele fire advarsler for skuespill denne sesongen. Det er dobbelt så mange som noe annet lag.

Siden 2008 er likevel Tottenham verstingen med sine 13 gule kort. Manchester United og Chelsea følger med 12 hver.

- Ikke sånt jeg vil se Moyes har tidligere gjort det klart at filming ikke er noe han vil se fra sine spillere.

I september pådro Young seg en advarsel under 2-0-seieren over Crystal Palace. Det falt ikke i god jord hos skotten.

- Jeg vil ikke ha noe av at spillerne mine filmer. Dikgacoi setter ut beinet sitt, men jeg synes Ashley hjalp til. Det er ikke sånt jeg vil se, sa han til Sky Sports.

I tråd med reglementet ble også Dikgacoi utvist for taklingen som ledet til straffesparket. Moyes synes det var strengt i den situasjonen.

- Jeg liker ikke regelen som sier at det skal være rødt om man er bakerste mann. Jeg synes det var strengt. Hadde jeg vært Ian Holloway ville jeg vært skuffet. Ja, det er kanskje straffespark, men han ville ikke skade ham. Dessverre er det sånn reglene er, sa Moyes.

SETT DET FØR: Gareth Bale topper statistikken over flest  advarsler for filming. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
SETT DET FØR: Gareth Bale topper statistikken over flest advarsler for filming. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer