Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett

Filip fnyser av Rodal-kritikk: – Eneste han sier etter hvert løp

– De mangler fart og taktomslag, sier NRK-eksperten etter drømmemila. Filip Ingebrigtsen fnyser av kritikken.

PÅ OPPLØPET: Filip og Henrik Ingebrigtsen på drømmemila under Bislett Games torsdag kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ OPPLØPET: Filip og Henrik Ingebrigtsen på drømmemila under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

BISLETT (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen kom på fjerdeplass, og Henrik Ingebrigtsen ble nummer seks, på drømmemila på Bislett i kveld.

Elijah Motonei Manangoi fra Kenya vant distansen på 1609 meter.

Begge Ingebrigtsen-gutta var sjanseløse på oppløpet. Manangoi ble klokket inn til 3.56,95. Filip og Henrik hadde henholdsvis 3.57,97 og 3.58,46.

– Hvis jeg skal peke på noe, så mangler Ingebrigtsen-brødrene fart og taktomslag, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal på direkten.

Svarer Rodal

Filip Ingebrigtsen er imidlertid ikke veldig imponert over NRK-ekspertens vurdering.

– Det er vel sitat Vebjørn? Det er vel det eneste han har å si etter hvert løp, sier Filip Ingebrigtsen.

Den mellomste Ingebrigtsen-broren er nemlig svært trygg på egne fartsegenskaper.

– Når jeg er som best er det ingen som tar meg på fart eller fartsøkning eller noen ting, men jeg vil si at jeg er i vinterform og vintertrening og da ser du at jeg ikke har trent noe fart. Når farten blir skikkelig skrudd opp sliter jeg da.

Og fortsetter:

– Når jeg får gjort litt fartstrening de neste ukene så skal jeg vise litt andre takter, så kan Vebjørn finne noe annet å kommentere, sier Filip Ingebrigtsen.

I rute til EM

Om løpet mente Ingebrigtsen at følelsen var helt midt på treet.

– Det kunne vært mye verre, men det kunne vært en del bedre også. Det viser at grunnformen er bra og at jeg har gjort en god jobb i vinter, men man blir ikke i god form av å være skadet. Jeg er bare glad for at foten holdt og at jeg klarer å holde følge med de gutta her, det viser at jeg ikke har mistet så mye.

Dette var sesongdebuten hans etter at han pådro seg en hælskade i California tidligere i år. Han føler seg i rute til EM.

– Det er helt klart. Det er to måneder til EM og om jeg får gjort alt jeg vil av trening framover er ikke det noe problem.

Henrik Ingebrigtsen måtte se seg slått av lillebror. For den eldste Ingebrigtsen-broren har det vært tøft å akklimatisere seg etter et langt USA-opphold.

– Det har vært tunge dager etter at jeg kom tilbake fra USA. Jeg har vært tung i kroppen og hatt jetlag. Oppvarmingen var helt forferdelig. Jeg hadde litt flaks med løpsopplegget i og med at det ikke gikk så fort. Jeg var ikke i nærheten. Men publikum på Bislett var helt fantastisk, sier Henrik Ingebrigtsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media