<strong>EN UTROLIG BRAGD:</strong> Filip Ingebrigtsen er nominert til Folkets Idrettspris for VM-bronsen på 1500 meter. Foto: REUTERS/Toby Melville
EN UTROLIG BRAGD: Filip Ingebrigtsen er nominert til Folkets Idrettspris for VM-bronsen på 1500 meter. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Folkets Idrettspris: Filip Ingebrigtsen

Filip hadde ikke helse til toppidrett, men vant VM-bronse på 1500 likevel

I sommer ble Filip Ingebrigtsen den mest meritterte av løperbrødrene med VM-bronsen på 1500 i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBS! Gi din stemme via boksen nederst i saken.

(Dagbladet): Familien Ingebrigtsen er en unik friidrettsfamilie, og i et år der lillebror Jakob slo juniorrekord etter juniorrekord, og storebror Henrik fikk sesongen ødelagt med skade, var det til slutt Filip som sto igjen som den beste av de tre.

CV

Filip Ingebrigtsen

Født: 20. april 1993

Klubb: Sandnes IL

Meritter 1500 m: NM-gull 2013, EM-gull 2016, VM-bronse 2017

Nominert for: VM-bronsen i London.

Som første nordmann og Ingebrigtsen tok han VM-medalje på 1500 meter i London, og skrev seg med det inn i idrettshistorien. Derfor nominerer også Dagbladet Filip Ingebrigtsen til Folkets Idrettspris for 2017.

Av alle de tre Ingebrigtsen-brødrene er det Filips vei mot toppen som har vært mest kronglete. Allergiplagene satte nesten en stopper for karrieren hans allerede i ungdommen.

Sykdomspreget oppvekst

- Filip fikk beskjed om at han ikke skal drive med toppidrett. Han hadde ikke helse til det, fortalte pappa og trener Gjert Ingebrigtsen Dagbladet tidligere i år.

Tok du turen inn på hotellrommet til Filip under VM, var det umulig å ikke legge merke til sporene av helseplagene. Hele rommet var plastbelagt, og oppå plasten sto en gedigen luftrenser for å sikre at ikke Filips sårbare luftveier skulle sette en stopper for ambisjonene i VM, slik de hadde gjort så mange gange i oppveksten.

Filip hadde ikke helse til toppidrett, men vant VM-bronse på 1500 likevel

- Sykdom har prega oppveksten hans, helt til han var sytten, atten, nitten, tjue år. Nå har han fått orden på de tingene der, så de siste to, tre årene har han fått kontinuitet i treninga og kommet opp i de volumene i treninga som skal til. Da ser du at resultatene kommer. Klarer vi å holde det på det nivået der, både helsemessig og alt, så kommer Filip til å være med og dominere internasjonal femtenhundremeter i mange, mange år, sa pappa Gjert til Dagbladet under VM.

Det i seg selv er oppsiktsvekkende nok. Kongen blant mellomdistansene lå lenge med brukket rygg i Norge, og Lars Martin Kaupangs legendariske norgesrekord på 3.37.4 sto i 36 år før storebror Henrik slo den i 2014.

Gullambisjoner i 2019

Siden da har selvfølgelig også Filip passert Kaupangs tid med god margin. VM-bronsen ble vunnet på 3.34,53, mens den personlige rekorden er på 3.32.43.

Ingebrigtsen-revolusjonen i norsk friidrett ble kronet med bronse i London, men eventyret stopper neppe der.

- I neste VM får jeg forhåpentligvis med meg de to brødrene mine i finalen. Da kan vi legge en taktikk som gjør at vi klarer å overta de øverste pallplassene fra disse karene, sa Filip på medaljepressekonferansen i London.

Og for ordens skyld, neste friidretts-VM går i Doha i 2019.

Stem på din favoritt i Folkets Idrettspris i stemmeboksen under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer