DISKET: Filip Ingebrigtsen dytter bort konkurrentene på oppløpssiden under 1500m på Olympic Stadium i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DISKET: Filip Ingebrigtsen dytter bort konkurrentene på oppløpssiden under 1500m på Olympic Stadium i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Filip Ingebrigtsen disket etter kaotisk 1500-meter: - Det burde du f*** ikke gjort

Dramatisk da Filip Ingebrigtsen ble disket etter å ha knuffet i feltet. 

Rio/Oslo (Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til hva Filip Ingebrigtsen kunne utrette i forsøksheatet på 1500 meter tirsdag. Tidligere i sommer overrasket han alle med et overlegent EM-gull på den samme distansen.

Men OL ble alt annet enn en opptur for Ingebrigtsen. Han er nå disket etter å ha brøytet seg frem i feltet i sitt forsøksheat.

- Nå er han ute å kjøre. Han forsøker å brøyte seg frem, ropte TV 2-kommentator Jørn Sundby mens nordmannen knuffet både britiske Charlie Grice og tyske Homiyu Tesfaye.

Dommeren disket Ingebrigtsen

Få sekunder etter løp Ingebrigtsen over målstreken som nummer fem. Men allerede da ble det klart at det trolig gikk mot en disk.

– Det var ikke smart løpt, Filip, sa TV 2s ekspert Johan Kaggestad etter løpet.

Flere norske medier - deriblant Dagbladet - meldte at det var briten som la inn protesten som førte til disken. Dette stemmer ikke. Det var dommeren som disket Filip umiddelbart etter løpet var ferdig.

Lillebror Ingebrigtsen er ikke enig i at han gjorde noe ulovlig.

– Jeg må innrømme at jeg fikk litt panikk da det var 50 meter igjen, men jeg følte ikke at jeg ødela noe for noen av de andre. Briten var sliten og hadde stivnet. Han har ikke noe i semifinalen å gjøre, sa Filip Ingebrigtsen til den norske pressen etter løpet.

VIDERE TIL SEMI:. Henrik Ingebrigtsen løp feilfritt og endte på 5. plass på 1500-meteren. Han er dermed videre til semi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIDERE TIL SEMI:. Henrik Ingebrigtsen løp feilfritt og endte på 5. plass på 1500-meteren. Han er dermed videre til semi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Broren: - Det skulle du faen meg ikke gjort

Storebror Henrik, som tok seg videre til semifinale etter et godt løp, mener lillebroren gjorde en stor feil underveis i løpet.

Han fryktet at Filip kom til å bli disket mens han så broren i aksjon.

– Jeg var redd for det. Jeg så det på forsøket hans da jeg var under oppvarming. Jeg så at «det der burde du faen ikke gjort», sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2 og fortsetter:

- Du ser forskjellen på meg og Filip, jeg går på utsiden, han går midt mellom. Og han hadde kroppen til det i dag, så jeg forstår ikke hvorfor han gjør det. Hvis du gjør sånne småfeil som det der, så er det på huet og ræva ut.

Semifinalene går torsdag. Den går altså med Henrik og uten Filip.