Athletics - World Athletics Championships âä“ Men's 1500 metres heats âä“ London Stadium, London, Britain âä“ August 10, 2017 âä“ Filip Ingebrigtsen of Norway, Timothy Cheruiyot of Kenya and Luke Mathews of Australia compete REUTERS/Lucy Nicholson Foto: Lucy Nicholson / Reuters
Athletics - World Athletics Championships âä“ Men's 1500 metres heats âä“ London Stadium, London, Britain âä“ August 10, 2017 âä“ Filip Ingebrigtsen of Norway, Timothy Cheruiyot of Kenya and Luke Mathews of Australia compete REUTERS/Lucy Nicholson Foto: Lucy Nicholson / ReutersVis mer

VM i friidrett 2017

Filip Ingebrigtsen enkelt videre: - Lekende lett. Det så ut som han var på treningstur

Løp forsøk i kveld.

LONDON (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen har satt seg som mål å minst nå finalen på 1500 meter i årets friidretts-VM. Torsdag kveld måtte han gjennom det fryktede forsøksheatet.

– Fysisk er det ikke noen utfordring å komme seg gjennom helt til finalen, men det er alt det du ikke kan styre som er utfordringen. Det er veldig mye bingopreg over det som skjer, sa pappa og trener, Gjert Ingenbrigtsen, til Dagbladet før løpet.

Ingebrigtsen løp inn som nummer tre, med tida 3,38.46. Det holdt i massevis, men underveis i løpet var det tydelig at han var ekstremt opptatt av ikke å bli stengt inne.

I OL i Rio i fjor ble han diskvalifisert da han måtte brøyte seg vei gjennom stivnede løpere for å avansere. Det slapp han i år.

- Jeg søkte nok litt mer ut enn jeg pleier å gjøre, og hadde OL i bakgrunnen hele tida. Det var å passe på plassen min og holde mulighetene åpne utover hvis toget gikk, sier Ingebrigtsen til Dagbladet, og legger til at han hadde full kontroll.

- Du vet aldri hvor mye de andre holdt igjen, men jeg trykket litt på gassen ut av svingen, og så var det greit. De andre slapp jo, så det var liksom ikke noe å stresse etter.

Oppladningen til løpet var derimot ikke perfekt.

- Jeg sov dårlig i natt. Det var Karsten sin feil, sa Ingebrigtsen, som så finalen og omtaler Warholms gullbragd som «inspirerende».

Storebror og skadd femtenhundremeterløper Henrik Ingebrigtsen, mener lillebror Filip har en unik mulighet til å ta medalje i år.

– Han har løpt veldig bra i år, og nivået er ikke så veldig høyt i år heller. Det er litt lavere enn det pleier å være, så han har en unik mulighet til å kunne stjele med seg en medalje. Det hadde vært helt sykt om han hadde fått til det, sa Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet i går.

- Det var lekende lett. Det så ut som han var på treningstur, sa Henrik Ingebrigtsen til NRK etter at han så broren avansere.

Også Filip var beroliget etter det enkle avansementet.

- Det bare bekreftet formen, alt det jeg har kjent i treninga og i konkurransene de siste ukene, sier Filip til Dagbladet.

- Nå er det sånn sett bare det fysiske det står på i semien. Kanskje de taktiske utfordringene er litt mindre i forhold til å gjøre store blemmer, men jeg må fortsatt være på rett plass når toget går.

Semifinalene på 1500 meter går fredag kveld, finalen er søndag kveld.