Filip Ingebrigtsen etter svensk dopingsak: – Man er kanskje litt for naive

Filip Ingebrigtsen mener Sverige har vært for naive når det gjelder utenlandske løpere som har kommet til landet og konkurrert for friidrettslandslaget.

REAGERER: Filip Ingebrigtsen mener Sverige har vært for naive når det gjelder utenlandske løpere som har kommet til landet og konkurrert for friidrettslandslaget.

. 
Foto: Jonas Ekströmer / TT kod 10030
REAGERER: Filip Ingebrigtsen mener Sverige har vært for naive når det gjelder utenlandske løpere som har kommet til landet og konkurrert for friidrettslandslaget. . Foto: Jonas Ekströmer / TT kod 10030 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filip Ingebrigtsen mener Sverige har vært for naive når det gjelder utenlandske løpere som har kommet til landet og konkurrert for friidrettslandslaget.

Det sier den norske friidrettsprofilen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Nylig ble det kjent at svenske Robel Fsiha har avlagt positiv dopingprøve. Han ble i fjor europamester i terrengløp og slo blant andre nettopp Filip Ingebrigtsen på veien mot gullet. Året før var situasjonen helt omvendt, da var Ingebrigtsen langt sterkere.

Etter å ha løpt 800-meteren under et internasjonalt stevne i Stockholm tirsdag ble Ingebrigtsen konfrontert med dopingsaken mot Fsiha.

– Det er klart at det ikke er bra. Man er kanskje litt for naive. Om man får inn utenlandske løpere som ikke har svensk og norsk kultur, så har man et ansvar for å ta hånd om det og lære det bort, sier rogalendingen.

System

Svensk friidrett håndterer nå sin fjerde dopingsak på seks år der utøveren har utenlandsk bakgrunn. Adil Bouafif ble tatt for bruk av EPO i 2014, og i 2019 ble Meraf Bahta utestengt for brudd på meldeplikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer