SOLIDE TIDER: Brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen løp godt i Monaco i kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SOLIDE TIDER: Brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen løp godt i Monaco i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Filip Ingebrigtsen fortsetter å imponere: Satte ny personlig rekord

Slo storebror Henrik i Monaco.

(Dagbladet): Brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen løp i dag det første løpet etter at det ble kjent at begge har fått billett til OL i Rio de Janeiro.

Duoen hadde ingen sjanse å gjøre noe med seieren, men noterte begge solide tider.

Det var 1500 meter på programmet Diamond League-stevnet i Monaco, noen få mil unna der terroren rammet Nice i går.

Filip slo storebor Henrik igjen, og løp inn til ny personlig rekord på distansen. Filip ingebrigtsen ble til slutt nummer ti, mens Henrik ingebrigtsen ble nummer 12.

Et stykke bak

Brødrene tok gull og bronse i EM-finalen på samme distanse for seks dager siden, men i dag var det helt andre konkurrenter på startstreken.

Feltet bestod av flere av de beste løperne på distansen, og den store favoritten var kenyanske Asbel Kiprop. Men Kiprob fikk etter hvert problemer, og ble nummer seks. Det var hans første tap på distansen i år.

Allerede etter den første runda ble feltet skikkelig splittet. Brødrene Ingebrigtsen lå langt bak, helt inne ved lista. Tempoet falt etter de to første rundene og det var Ronald Kwemoi som til slutt vant på tiden 3:30,49.

Ny rekord

Friidrettsekspert Vebjørn Rodal sa til NRK før start at han trodde de norske utøverne ville levere flere rekorder i dag.

- Jeg tipper vi får se en personlig rekord på 1.500 meter av Filip Ingebrigtsen. Det kan jeg nesten garantere, sa Rodal før start.

Det stemte. Han perset med ca to og et halvt sekund.

- Det er en kjempestor personlig rekord for Filip, mente NRK-kommentator Jann Post.

Filips personlige bestenotering var på 3:36.21. Den nye er på 3:33,72.

- Det er klasse av Filip, mente Post.

- Det er tøft av Filip å flytte nivået ned på så tøffe tider. Det var veldig uvant for han å løpe med en sånn hastighet, og det er fryktelig krevende. Men nå har han gjort den en gang, så da blir det veldig mye lettere å gjøre det en gang til, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Henrik Ingebrigtsen løp i mål på tiden 3:34,57, som er solid årsbeste.