Filip Ingebrigtsen har lært: - Ikke sterk nok

Filip Ingebrigtsen (26) tror det er uaktuelt å kjøre doble distanser i Tokyo-OL. I EM i Paris to uker senere er det derimot høyaktuelt.

NORSK STJERNE: Filip Ingebrigtsen Foto: NTB scanpix
NORSK STJERNE: Filip Ingebrigtsen Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

26-åringens selverkjennelse kom etter at evalueringen av forrige sesong var over. Filip Ingebrigtsen følte at han ikke fikk tatt ut potensialet i VM i Doha sist høst. Der ble han slått ut i semifinalen på 1500-meteren, og han måtte bryte 5000-meterfinalen med magekramper.

- Det viktigste jeg lærte av VM i Doha er at jeg også har nivået inne på 5000 meter. Det er en trygghet for framtida. Det står ikke og faller på 1500 meter, selv om det er det som er viktigst nå. All erfaring gjør at du stiller bedre ved neste anledning, så det er bare å fylle opp banken, sier Ingebrigtsen til NTB.

Qatar-mesterskapet ga også følgende konklusjon. I hvert fall var det konklusjonen så sent som i desember da NTB sist møtte Filip Ingebrigtsen ansikt til ansikt.

- Det ligger an til «all inn» på 1500 meter i OL. Per dags dato er jeg heller ikke sterk nok til å tåle så mange løp tett etter hverandre som det ble i Doha. Det var en erfaring som er god å ha med seg videre. Derfor utelukker det en dobling akkurat nå. EM er annerledes. Der er det færre kvalifiseringsrunder, og konkurransen er ikke like hard, mente Ingebrigtsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer