London, Storbritannia 20170811.
Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter semifinale under friidretts VM fredag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
London, Storbritannia 20170811. Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter semifinale under friidretts VM fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Filip Ingebrigtsen lekende lett til finalen på 1500 meter. Jublet allerede før målgang

Nå venter finalen på søndag.

LONDON (Dagbladet): Det snakkes om at Filip Ingebrigtsen har tidenes sjanse til å sikre seg en VM-medalje på 1500 meter i London, og det snakkes om en alvorlig god form.

Da Ingebrigtsen kontrollerte seg videre fra forsøket så det lekende lett ut, og med fem direkteplasser fra semifinalen skulle det nærmest være en formalitet for den regjerende europamesteren å ta seg til finalen i kveld.

Ingebrigtsen gikk også rett i tet i heatet.

- Soleklar medaljekandidat

Ut på siste runden ble det satt en voldsom fart, og det var god knuffing i feltet. Ingebbrigtsen beholdt roen, holdt lista og løp kontrollert inn til tredjeplass i heatet mens han jublet med knyttneven ut i lufta.

I målområdet sto pappa og trener Gjert, og storebror Henrik og jubla.

- Han er en soleklar medaljekandidat nå, slår Gjert Ingebrigtsen fast.

- Han skal stå tidlig opp, han som skal slå Filip på søndag. Jævlig tidlig, fortsetter han.

Halv pedal

Da Filip kom til NRK etter målgang var det en lettet Ingebrigtsen som kan se fram til sin første globale finale i karrieren på søndag.

- Det er helt konge. Dette har jeg jobba hardt for, sier han.

I pressesonen etterpå utdyper han;

- Det var mye trykk på slutten, så jeg brukte de tre første rundene på å bygge opp litt spenning, og så venta jeg bare på at det skulle smelle. Men det var halv pedal, så det var deilig, sier Filip til Dagbladet.

- Halv pedal?

- Ja. Vanskelig å vurdere, men jeg trykket ikke skikkelig, i hvert fall. Det var en som har løpt 3.28 i år som var i veien, sier han, og strutter av selvtillit.

Understatements

- Nå er jeg i finalen, så nå kan jeg endelig begynne å ta stilling til hva slags plassering jeg får der. Jeg må ærlig innrømme at jeg har mål om å ta medalje. Når jeg først er i en finale og har den gyldne muligheten til å ta en medalje på søndag, så må jeg ærlig innrømme at det er et mål, sier han.

Finalen på 1500 meter går søndag klokka 21.30.

- Han ser ganske bra ut, sier Henrik Ingebrigtsen, og blir avbrutt av Gjert.

- Ganske bra ut? Det er en understatement, Henrik! Det her kan bli medalje på søndag.