Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Filip Ingebrigtsen om OL-nedturen: - En tøff jobb å komme seg over det

Filip Ingebrigtsen snakket om fjorårets OL på pressekonferansen før Bislett Games.

KLARE FOR BISLETT: Brødrene Jakob (t.v) og Filip Ingebrigtsen møtte pressen før torsdagens Bislett Games. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLARE FOR BISLETT: Brødrene Jakob (t.v) og Filip Ingebrigtsen møtte pressen før torsdagens Bislett Games. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om to dager smeller det på Bislett stadion. Da arrangeres årets Bislett Games.

Brødrene Ingebrigtsen, Jakob, Filip og Henrik, har alle vært på reklameplakater for det kommende friidrettsstevnet, men på startlistene er det altså nå bare de to yngste som figurerer.

Jakob skal løpe en engelsk mile i U20-klassen, mens regjerende EM-mester på 1500 meter, Filip, skal løpe den distansen, som avslutter hele stevnet.

I dag møtte Jakob og Filip pressen. Stevnedirektør Steinar Hoen ledet seansen.

- Det har kjentes bedre og bedre ut for hver uke. Jeg tror det kan gå veldig bra, sa Filip Ingebrigtsen.

- Tøff jobb

- Vi liker press. Både fra oss selv og omverdenen. Jeg får en konkurransefølelse når jeg nærmer meg Bislett. Det er noe spesielt når du ser Bislett, sa han.

- Det er veldig kult å være en del av en generasjon som begynner å levere resultater på verdensivå. Karsten Warholm løper så fort, Karoline Grøvdal løper fort. Du kan nevne flere også. De andre utøverne inspirerer, fortsatte Filip.

Filip Ingebrigtsen ble spurt om fjorårets OL, der han ble disket etter å ha brøytet seg frem i feltet i sitt forsøksheat.

- Jeg liker ikke å tenke på OL, men det var en tøff jobb å komme seg over det. Jeg har prøvd å ta lærdom av det. Det var veldig små marginer og tilfeldigheter som gjorde at jeg ikke lyktes. Det var ikke gøy. En sånn opplevelse vil jeg ikke ha igjen, sa Filip.

Kjenner på presset

Lillebror Jakob snakket ikke like mye som broren, men kunne fortelle at han ser frem til å konkurrere på torsdag.

- Det blir veldig gøy. Jeg gleder meg til å prøve meg mot de beste U20-utøverne i verden. Jeg kjenner litt på presset, fordi jeg har muligheten til å vinne. Du merker at det er noe spesielt med norsk publikum, det blir litt ekstra nerver før start da, sa Jakob Ingebrigtsen.

Eldstebror operert i dag

Også eldstebror Henrik skulle ha løpt, men skaden setter ham altså utenfor både Bislett Games og VM i friidrett i London senere i sommer.

I dag tidlig ble han operert av den anerkjente kirurgen Sakari Orava i finske Åbo. Henrik Ingebrigtsen har slitt med en hamstringskade i lang tid, men etter Diamond League-stevnet i amerikanske Eugene ble skaden akutt verre.

Henrik valgte operasjon, og spolerte med det hele VM-sesongen for å stå bedre rustet til framtidige sesonger.

- På vegne av Oslo Games vil jeg si at vi har norske utøvere i ni av 13 Diamond League-øvelser. Hvis det var sånn at vi skulle miste én utøver, så var 1500 meter den ene øvelsen der vi hadde råd til å miste en utøver, sa stevnedirektør Steinar Hoen.

Hele Norges coronakart