Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-NM på Byrkjelo

Filip Ingebrigtsen tok NM-sølv med ribbeinsbrist

Filip Ingebrigtsen kjempet godt, men kom akkurat til kort i 800-meterduellen med Thomas Roth under NM i Byrkjelo søndag.

SØLV: Filip Ingebrigtsen tok NM-sølv på 800 meter.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SØLV: Filip Ingebrigtsen tok NM-sølv på 800 meter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roth innfridde favorittstempelet og vant med tiden 1.50,63. Han slo Ingebrigtsen med 15 hundredels sekund. Markus Einan tok bronsen med 1.51,02.

- Det holdt akkurat ikke, men jeg løp mitt løp. Det er surt å tape for Thomas, men han holder et veldig bra nivå. Det er gøy å utfordre 800-meterspesialistene, sa Ingebrigtsen over høyttaleranlegget etterpå.

Roth har årsbeste i Norge på 800 meter med tiden 1.45,75. Han kom seg opp i ryggen til Ingebrigtsen før siste sving, og på oppløpet kom han på utsiden og smatt forbi.

Brist

Ingebrigtsen prøvde å svare, men klarte ikke å ta igjen Ull/Kisas spesialist på distansen. Under EM var Roth kun tre hundredeler unna finale på 800-meteren.

Filip Ingebrigtsen pådro seg ribbeinsbrist da han falt under kvalifiseringsløpet på 1500-meteren under EM i Berlin. Det var lenge høyst usikkert om han kom til å være på startstreken i NM.

Ser mot Diamond League

25-åringen sa etter lørdagens 800-meterkvalifisering at kroppen føles bra, men avviste samtidig at han var 100 prosent restituert etter EM-uhellet. Han har brukt helgens NM for å teste hvordan kroppen fungerer.

- Jeg er i god form og vil kjenne litt på hvordan det kjennes ut og at det går rett vei. Det har litt å si for den treningen jeg kan gjennomføre de neste to ukene. Jo raskere jeg er i full belastning, jo bedre kan det bli i Zürich, sa Ingebrigtsen lørdag og viste til Diamond League-finalen på 1500 meter i Sveits 30. august.

Der ligger det 50.000 dollar i potten til vinneren. Den mellomste av løperbrødrene Ingebrigtsen håper da å være i topp skikk.

Hele Norges coronakart