Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen trekker seg fra kveldens 5000-meter

Beskjeden mange fryktet.

TREKKER SEG FRA 5000 METER: Filip Ingebrigtsen sliter med pusten etter det som trolig er et ribbensbrudd. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
TREKKER SEG FRA 5000 METER: Filip Ingebrigtsen sliter med pusten etter det som trolig er et ribbensbrudd. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filip Ingebrigtsen melder i dag på en pressekonferanse at han trekker seg fra kveldens finale på 5000-meter i EM. Det melder blant andre NRK.

Årsaken skal trolig være brist i ribbeinet, som gjør at Filip Ingebrigtsen sliter med pusten.

- Det er nok en brist i ribbeinet, tror vi. Jeg håpet det var snakk om smerter og at det skulle bli bedre, men slik gikk det ikke, sier Ingebrigtsen på pressekonferansen.

- Det er veldig dumt og kjedelig. EM var jo det store målet i år, sier han ifølge NRK.

I går antydet han at det ikke kom til å bli noe deltakelse på distansen etter fallet i kvalifiseringsheatet på 1500-meter, hvor han blant annet skadet ryggen og måtte sy flere sting på høyre legg.

- Jeg tror ikke det er noe poeng for meg å løpe den. Jeg tar en endelig avgjørelse i løpet av kvelden. Jeg må snakke med de andre og diskutere det, opplyste Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

Nest sist

Filip Ingebrigtsen endte nest sist i finalen på gårsdagens 1500-meter, og var ikke i nærheten av å kopiere EM-gullet fra Nederland i 2016.

- Jeg ser på bevegelsesmønsteret hans at det er noe som ikke er som det skal være. Men sånn er det, sa Gjert Ingebrigtsen om Filip etter løpet.

Yngstebror Jakob tok samtidig et sensasjonelt EM-gull på distansen etter å ha ledet store deler av løpet.

- Ikke sliten

Henrik og Jakob Ingebrigtsen skal løpe 5000 meter 20.55 i kveld, for å forsvare familiens ære.

Pappa Gjert tror yngstesønn Jakob kan levere varene der også.

- Han kan vinne i morgen også, selv etter en sånn prestasjon. Jakob er ikke sliten, sa Gjert Ingebrigtsen om Jakobs sjanser i kveld.

Her kan du se en fullstendig oversikt over alle EM-øvelsene.