Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen var fornøyd med topp fire, men lillebror Jakobs seier stjal oppmerksomheten: - Han imponerer meg ikke

Filip Ingebrigtsen tok en sterk fjerdeplass på 1500 meteren under Bislett Games, men tiden 3.36,74 var ikke maks av den mellomste broren.

HOLDT IKKE INN: Filip Ingebrigtsen stivnet. Likevel var han fornøyd med å bli nummer fire. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet
HOLDT IKKE INN: Filip Ingebrigtsen stivnet. Likevel var han fornøyd med å bli nummer fire. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT GAMES (Dagbladet): 1500 meteren var siste løpsøvelse under Bislett Games torsdag kveld. Den regjerende europamesteren Filip Ingebrigtsen var det store norske håpet på distansen, men måtte slippe opp helt på tampen.

Da hadde den mellomste broren først ligget i tet lenge, før han måtte slippe opp i den aller siste svingen.

Britiske Jake Wightman tok seieren med personlig rekord 3.34,17, mens forhåndsfavoritten Elijah Motonei Manangoi fra Kenya tok annenplassen med 3.34,30. Polske Marcin Lewandowski kom seg også foran det norske innslaget.

- Det ble litt tungt på slutten. Det var kjedelig når det var så fint med publikum, fint vær og så mange andre rekorder. Men jeg er fornøyd med hvordan jeg plasserer meg i mål, sa Ingebrigtsen til NRK etter målgang.

- Klarer ikke hente meg inn

Filip Ingebrigtsen hadde som mål å bli topp fem, eller løpe fort. Da helst i nærheten av sin personlige rekord på 3.32,43 eller bedre.

- Jeg sa jeg ikke skulle bli misfornøyd om jeg ble topp fem eller løp fort. Det klarte jeg jo, men det er med en liten bismak når jeg blir slått av folk jeg føler jeg burde slå, sa den mellomste Ingebrigtsen-broren i pressesonen etter løpet.

Han sa han var taktisk fornøyd med løpet, ettersom han var med å prege løpet fram til den siste runden. Da ga haren seg, og det stoppet litt opp i feltet slik at farten sank.

- Når farten daler slik, klarer man ikke hente den opp igjen før det er for sent. Da taper man de sekundene og klarer ikke hente seg inn igjen. Jeg holdt jo mange bak meg i dag, men ikke mange nok, sier Ingebrigtsen til Dagbladet og smiler lurt.

Da syra kom ble det for vanskelig å vinne. Selv om han ble litt overraska over hvordan løpet utviklet seg underveis, vil han ikke skylde på noen andre for hvordan det gikk.

- Jeg ble kanskje litt mer stiv enn jeg ellers hadde blitt. Hadde formen vært dritbra i dag hadde jeg ikke stivna.

Ikke overrasket over lillebror

Halvannen time tidligere hadde lillebror Jakob Ingebrigtsen løpt inn til en svært overlegen seier, da han satte en ny verdensrekord for 16-åringer med tida 3.56,31.

Men storebror Filip løfter ikke øyebryna noe særlig over lillebroren.

- Det er nok superlativer ute og går om Jakob. Jeg vet hva han er god for, så han imponerer meg ikke like mye som andre. Jeg er jo ikke sjokkert, men det står respekt av ham.

- Gullgutten til Gjert

På spørsmål om det gror godt i friidretten nå, med Ingebrigtsen-brødrene, Karsten Warholm og Isabelle Pedersen for å nevne noen, sier Filip at han håper de alle inspirerer barn og unge til å få på seg joggeskoa og gå ut og løpe.

Kanskje hjelper det litt ekstra med en far som Gjert Ingebrigtsen, men for de to eldste brødrene har ingenting kommet gratis.

- Siden Jakob var tre, fire år, har Gjert sagt han var verdens beste. Sier noen det mange nok ganger, tror man på det selv. Han har alltid vært gullgutten til Gjert som han har kunnet guide.

- Men det har jo gått greit med dere og da?

- Hehe. Henrik og jeg er prøvekaniner, og det har gått greit til nå.

Hele Norges coronakart