Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filippinenes boksehelt besøker ofrene i tyfonrammede Tacloban

Søndagens kamp vist på storskjerm i katastrofeområdene.

HARDTSLÅENDE: Manny Pacquiao sikret seg VM-tittelen i World Boxing Organization (WBO) etter å ha slått Brandon Rios søndag. Nå reiser han til den tyfonrammede byen Tacloban for å støtte ofrene etter naturkatastrofen. Foto: NTB Scanpix / REUTERS/Tyrone Siu
HARDTSLÅENDE: Manny Pacquiao sikret seg VM-tittelen i World Boxing Organization (WBO) etter å ha slått Brandon Rios søndag. Nå reiser han til den tyfonrammede byen Tacloban for å støtte ofrene etter naturkatastrofen. Foto: NTB Scanpix / REUTERS/Tyrone Siu Vis mer

Manny Pacquiao er fortsatt helt på Filippinene. Han er tilbake på boksetoppen også, og en av de nærmeste dagene skal han besøke tyfonrammede Tacloban.

Det var denne byen og området rundt som ble hardest rammet av tyfonen Haiyan. Etter seieren over Brandon Rios søndag la ikke Pacquiao skjul på at et besøk til katastrofeområdet var førsteprioritet for ham.

Verdensmester Han sa også etter kampen at han håpet seieren hans ga filippinerne som var hardest rammet av tyfonen, håpet og optimismen tilbake.

- Jeg vet ikke akkurat når jeg kan komme til Tacloban, men så snart det er praktisk mulig skal jeg besøke tyfonofrene der. Det er viktig for meg, sa verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Organization (WBO).

Kampen mot Rios ble sendt direkte på storskjermer på fire forskjellige steder i den tyfonrammede byen. For en stakket stund glemte tyfonofrene den tragedien som rammet dem og gledet seg over den suverene seieren Pacquiao, den kanskje mest populære idrettsutøveren på Filippinene, sikret seg.

Comeback - Jeg ville helst ha dratt til Tacloban like etter at katastrofen rammet, men det var umulig. I stedet fikk jeg medarbeiderne mine i parlamentet til å bistå i hjelpearbeidet, sa han.

Rett etter kampen gjorde han det også klart at han tenkte på de hjelpeløse ofrene for tyfonen mer enn på seg selv.

- Kampen mot Rios handlet ikke om mitt comeback, men derimot om folks comeback fra en naturkatastrofe og en menneskelig tragedie, sa Pacquiao etter å ha overkjørt og slått Brandon Rios.

(NTB)