Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Fillekampen» mot Litauen kan bane lettere vei mot VM

- Da slipper vi å møte de store kanonene, sier Drillo.

VIL VINNE MOT LITAUEN:  Egil "Drillo" Olsen på Estadio da Luz.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
VIL VINNE MOT LITAUEN: Egil "Drillo" Olsen på Estadio da Luz. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

LISBOA/OSLO (Dagbladet): Privatlandskampen mot Litauen på tirsdag blir langt viktigere for det norske landslaget enn en vanlig treningskamp.

- Litauen-kampen blir veldig viktig. 30. juli trekkes kvalifiseringsgruppene til VM. De ni beste lagene i Europa havner i seedinggruppe 1, sier Egil «Drillo» Olsen til Dagbladet.

- Det er umulig å si hvilke konsekvenser kampen får, hvis vi taper mister vi muligheten til å havne i gruppe 1. Vinner vi er vi sikret. Da slipper vi å møte Spania, Nederland, Tyskland, you name it, sier Drillo.

Norge ligger i dag på 11. plass på FIFA-rankingen, men er det åttende beste fra Europa.

Over Norge på rankingen ligger Spania (1), Nederland (2), Tyskland (4), England (6), Portugal (8), Italia (9) og Kroatia (10).

Rett bak på rankingen er Hellas (12), Serbia (16), Slovenia (17), Russland (18) og Frankrike (19).

Drillo er veldig optimistisk med tanke på å klare å bli blant topp-ni.

- Vi kommer ikke til å eksprimentere med laget mot Litauen. Jeg vil ha sultne spillere og skal bruke de neste dagene til å finne hvem som er best skikket, sier Drillo.

- Hvor sikker er du på å klare å havne blant de ni beste fra Europa?

- Jeg er ganske sikker. Verken Frankrike eller Montenegro vant landskampene sine i helga, og vi er ikke så presset som vi kunne blitt.

- Tror du spillerne innser viktigheten i privatlandskampen?

- Hvis de ikke gjør det så skal jeg til de grader gjøre det klart for dem, sier Drillo.

- Surt tap mot Portugal Norge tapte 1-0 mot Portugal i går, og både Danmark, Portugal og Norge har ti poeng etter fem spilte kamper.

- Det er jævla surt å ikke score på så store sjanser mot en god motstander som Portugal. Den defensive strukturen vi la opp til er jeg meget fornøyd med, sier Drillo.

Nå mener han Norge ikke har råd til å tape flere kamper.

- Jeg er ikke så flink til å regne, men har fått en del meldinger om hva som må til for å kvalifisere oss til EM. Vi må ha poeng mot Danmark i Parken, og vi må hvertfall vinne hjemmekampene mot Island og Kypros, sier Drillo.

- Samtidig er jeg spent på bortekampene til Portugal og Danmark mot Kypros, sier han.

Poenglikheten i Norges gruppe gjør at det blir en nervepirrende høst for landslagstreneren.

- Fotballhøsten vi går i møte blir rett og slett dramatisk. Det blir fælt å sitte på benken de tre siste kvalifiseringskampene, sier Drillo.

Roser Høgli Tromsøs høyreback Tom Høgli får skryt av landslagssjefen etter møtet med både Cristiano Ronaldo og Nani.

- Jeg følte meg veldig trygg på Tom (Høgli). Å møte verdens beste spillere er et privilegium. Han hadde forberedt seg godt og han er en klok og strukturert fyr som kan nå langt, sier Drillo.