Filleristet av seg skuffelsen

Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) lekeslåss seg bort fra skuffelsen, men i går kveld måtte hun likevel ringe idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

SAN SICARIO (Dagbladet): Den forferdelige opplevelsen på siste skyting dukket opp i Liv Gretes hode etter at hun tilsynelatende hadde tatt missen med godt humør - godt hjulpet av Janez

Vodicar, visepresidenten i det internasjonale skiskytterforbundet. Han tok et godt tak rundt Liv Grete og filleristet henne - tilbegges fornøyelse.

Med 15 blinker rett ned og soleklar gullsjanse før siste skyting misset den sjudoble verdensmesteren tre ganger og rotet bort den enestående sjansen til å komplettere en imponerende medaljesamling med sitt første OL-gull.

-  Det blir ikke bare én telefon til Britt etter dette, sier Liv Grete til Dagbladet.

Hun og Tajet-Foxell har jobbet tett sammen det siste året, og idrettspsykologen er ikke bekymret for at gårsdagens hendelse vil påvirke Liv Grete utover I OL.

-  Vokser på dette

-  Etter slike opplevelser er det viktig å få ut det vonde så fort som mulig. Dette er noe Liv Grete kommer til å vokse på, for hun er full av pågangsmot og viljestyrke, sier Tajet-Foxell til Dagbladet.

Hun gir også Liv Grete skryt for måten hun takler motgang på.

-  Den jenta er flink til å legge ting bak seg, for hun er sylskarp. Nå er det viktig å fokusere på at dette ikke var siste konkurransen i OL. Hun har fortsatt fire løp igjen, sier Tajet-Foxell.

Liv Grete går sine tredje olympiske leker, og ønsker sterkt å toppe en flott karriere med det største gullet av alle. Foran gårsdagens åpningsdistanse for skiskytterjentene merket hun presset.

-  Jeg var nervøs hele dagen. Da jeg møtte ei bikkje ønsket jeg til og med at den skulle bite meg, slik at jeg kunne få tankene over på noe annet enn OL. Det er ikke bare bare med det presset, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

-  Medaljen ut av vinduet

Også under løpet følte Liv Grete at hun hadde kontroll over nervene. Derfor var hun ekstra skuffet over seg selv i går.

-  Jeg hadde muligheten, men så kastet jeg medaljen ut av vinduet. Det er klart jeg blir pissed off. Jeg følte nemlig at jeg var smart i dag, og løpet var helt perfekt fram til siste skyting, sier Liv Grete.

-  Jeg var verken skjelven eller nervøs. Jeg roet ned, og siktet midt i, men trakk av et par tideler for seint. Jeg har hatt noen slike serier før. I ettertid ser jeg at jeg kanskje burde vært litt tøffere, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.


Normalprogrammet var på forhånd Liv Gretes svakeste konkurranse. Ingen av hennes sju VM-gull har kommet på denne distansen, og bare én av hennes 22 verdenscupseirer.

-  Jeg har gått tre gode 15-kilometre i mitt liv. Og dette er en av dem. Bare så synd det som skjedde på siste skyting, oppsummerer Liv Grete Skjelbreid Poirée.

ØDELAGT: Liv Grete bommet tre ganger på siste stående. Foto: Scanpix