Filleristet formlaget: - Ustoppelige

Vålerenga ydmyket Bodø/Glimt og er kun to poeng bak 2.-plassen i Eliteserien.

OVERLEGNE; Vålerenga gjorde som de ville mot formlaget Bodø/Glimt, og sendte nordlendingene nordover med 6 baklengsmål i bagasjen. Video: Media Fotball Vis mer
  • Vålerenga - Bodø/Glimt 6-0 (4-0)

Bodø/Glimt sto med høyest poengsnitt i Eliteserien før kveldens runde. Gultrøyene har imponert stort denne sesongen, og bare serieleder Molde har scoret flere mål.

På besøk i Oslo fikk de det imidlertid svært tøft. Ronny Deila og Vålerenga er også inne i en god sesong, og kveldens kamp var i praksis over før pause.

To scoringer av Aron Dønnum, ett av Bård Finne og ett av Matthias Vilhjalmson før halvtimen var spilt sikret tre poeng til hjemmelaget. I Skien slo Molde Odd, og det er nå bare ett poeng mellom Enga og en medaljeplass.

- Det var en fantatisk kamp. Gutta bydde på seg selv offensivt. Det bor så mye i denne klubben her og dette laget her. Jeg er stolt av dem, sa Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

MÅL: Aron Dønnum setter kveldens første. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
MÅL: Aron Dønnum setter kveldens første. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Målkalas

Bare sju minutter var spilt da Enga tok ledelsen. Sam Adekugbe slo inn i feltet, hvor Ricardo i utgangspunktet hadde en enkel oppgave med å fange ballen. Keeperen rotet den i stedet ut i feltet, og Aron Dønnum fikk en lett jobb med å pirke inn 1-0. Hans fjerde scoring for sesongen.

Bodø/Glimt jaktet en umiddelbar utlikning, men det var blåtrøyene som var giftigst foran mål. For den første omgangen utviklet seg raskt til en ekte målfest.

Ti minutter etter at han hadde åpnet målkontoen, satte Dønnum inn sitt andre for kvelden. Matthías Vilhjálmsson sendte en perfekt stikker gjennom forsvaret, og alene med keeper var angriperen sikker i sin sak. Dønnums femte i Eliteserien.

Bodø/Glimt har vært fantastiske i angrep denne sesongen, og fortsatte å kaste spillere framover. Det ble de nok en gang straffet for.

Etter litt klabb og babb i feltet, havnet ballen i føttene til Bård Finne, som var nådeløs foran mål. Spissen banket til og ballen suste utakbart i nettet. Hans fjerde mål på to kamper, og femte for sesongen.

- Dette kan bli stygt, spådde Eurosports Bengt Eriksen, og fikk rett i sin sak.

Kun tre minutter seinere, før halvtimen var spilt, sto det 4-0 på Intility. Vilhjalmsson ble lagt i bakken av keeperen, og stilte selv opp for å ta det påfølgende straffesparket. Der var islendingen sikker, og kampen var i praksis avgjort. Fire skudd på mål og fire mål viste en grei uttelling for hjemmelaget.

FEIRING: Vilhjalmson feiret med å stupe kråke. Før det hadde Dønnum feiret sine mål med en litt mer imponerende salto. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FEIRING: Vilhjalmson feiret med å stupe kråke. Før det hadde Dønnum feiret sine mål med en litt mer imponerende salto. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Virkelig våknet

Fotballekspert i TV2, Jesper Mathisen, var raskt ute med å hylle Engas angrepsrekke.

- Dønnum, Matti, Ejuke og Finne er ustoppelige denne uka. Etter tap på Lerkendal og mot Bærum i cupen har Enga virkelig våknet, skrev han på Twitter.

- Vi jobber hardt, det er det som ligger i bånn. Også er vi effektive foran mål. Men kampen er ikke over, vi må fortsette å jobbe hardt, sa tomålsscorer Dønnum i pausen.

Fullførte ydmykelsen

Også andre omgang startet med et smell. Kun fire minutter etter sidebytte holdt Vilhjalmsson på å stupe inn kveldens femte. Noen sekunder seinere var det Glimt Håkon Evjen som var nære en redusering.

Lagene fortsatte å presse på for nye scoringer, men de siste 45 minuttene ble ikke den samme målfesten som de første 45.

Vålerenga var imidlertid ikke helt ferdige. Sju minutter før slutt pirket Herolind Shala inn kveldens femte og på overtid banker Chidera Ejuke inn sitt første for kvelden. 6-0 og ydmykelsen var komplett. Selv om seieren lenge hadde vært i deres lomme, kunne Vålerenga endelig slippe jubelen løs ved siste fløytesignal.

Neste helg møter Bodø/Glimt Ranheim, mens Vålerenga ikke skal i aksjon. De har spillefri fram til starten av august.