- Fillesak i England

Eirik Bakke føler seg forfulgt i Norge etter fyllekjøringen i Leeds.

I mai ble 26-åringen funnet skyldig i fyllekjøring. Dommeren i Weatherby Magistrates Court bøtela nordmannen med 55 000 kroner og inndro førerkortet i to år.

Promillesaken skapte voldsomme overskrifter i Norge. Altfor store, mener Eirik Bakke sju måneder seinere.

- I England så var dette en fillesak, og den ble knapt nok registrert i media. I Norge derimot var det enkelte som blåste den rimelig høyt opp, sier Bakke i et intervju med lokalavisa Firda.

Ikke mulig å leve normalt

Midtbanespilleren føler at 2003 har vært et langt og tøft år. Både på grunn av skader - og oppstyret hjemme i Norge. Som også nådde lille Sogndal.

- All turbulensen rundt promillesaken i Norge har gjort sitt til at jeg har fått mindre lyst til å være hjemme i Norge. I perioder har jeg følte meg forfulgt av enkelte i media, og det har ikke vært mulig å leve et normalt liv, sier Bakke til avisa.

Han understreker at han soner straffen sin, og at det ikke er noe problem å klare seg uten førerkort. Spesielt fordi han har tillatelse til å kjøre bil hjemme i Norge.

Åtte timer trening om dagen

Men det viktigste for Bakke nå er å komme tilbake for fullt på fotballbanen. Sogndølingen var tilbake fra start for Leeds, for først gang denne sesongen, mot Wolves i romjula.

På grunn av en kneoperasjon hadde han ikke spilt fotball siden Norge møtte Romania på Ullevaal i juni.

- Jeg har aldri vært så godt trent som akkurat nå, og jeg er i en fysisk form som jeg aldri har opplevd. Etter operasjonene i kneet har dagene bestått av opptil åtte timers trening, sier Bakke.

Som nå håper Norges nye landslagstrener Åge Hareide vil satse på ham framover.

(Dagbladet.no)

SKADD:</B> Eirik Bakke har slitt både på banen og privat i år. Her mot Romania i 11. juni.