VIKING-KAMP: Trond Erik Bertelsen (nærmest) takler Stabæks Daigo Kobayashi under kamp i fjor. I dag havnet Bertelsen i håndgemeng med sin tsjekkiske lagkamerat Martin Fillo (bak til høyre) på trening. - Vi skal ha temperatur på trening, men ikke sånn, ropte Åge Hareide. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
VIKING-KAMP: Trond Erik Bertelsen (nærmest) takler Stabæks Daigo Kobayashi under kamp i fjor. I dag havnet Bertelsen i håndgemeng med sin tsjekkiske lagkamerat Martin Fillo (bak til høyre) på trening. - Vi skal ha temperatur på trening, men ikke sånn, ropte Åge Hareide. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

Fillo og Bertelsen sloss på Viking-trening

- Jeg liker at det er temperatur, sier Åge Hareide.

|||(Dagbladet): Det drar seg mot seriestart i Tippeligaen, og tenningsnivået øker selvsagt fram mot helgas åpningsrunde. Men på Viking-treninga ble det akkurat litt for hett i dag.

Mot slutten av økta ble tsjekkiske Martin Fillo kastet i bakken av en irritert Trond Erik Bertelsen, skriver aftenbladet.no.

Fillo fikk en vridning i kneet, men var ikke hardere skadd enn at han kastet seg over takleren for å ta igjen.

De to sloss i noen sekunder før Birkir Bjarnason og flere andre spillere kom til for å skille dem.

- Ikke skad hverandreHareide blåste av treningen ikke lenge etter episoden, og samlet spillerne i midtsirkelen der han ga klar beskjed om at det får være grenser for tenning.

- Vi skal ha temperatur, men ikke skade hverandre. Jeg trenger hver eneste spiller i troppen, sa Viking-treneren før han ba de to spillerne ta hverandre i hånden.

Overfor Stavanger Aftenblads nettutgave tar Hareide episoden med et smil.

- Jeg har tidligere sagt at jeg liker at det er temperatur — og står ved det. Spillerne skal ikke ta det ut på hverandre, men at konkurranseinstinktet er så stort liker jeg. Dette ordner spillerne fort opp i, sier Viking-trener Åge Hareide.

- Det var ingen stor sak, skriver Hareide i en SMS til Dagbladet.

- Må beskytte megFillo mener han var i sin fulle rett til å ta igjen.

- Jeg må ha lov til å beskytte meg uten at jeg blir overfalt, sier han til aftenbladet.no.

Han fikk bandasjert og iset ned kneet rett etter trening, og ble undersøkt av klubblegen.  Tsjekkeren sier han håper vridningen i kneet ikke setter serieåpningen i fare.

- Selv om også jeg setter pris på at det er tenning på feltet, må det ikke utarte, sier han.

Bertelsen er på sin side mer ordknapp.

- Du så vel hva som skjedde, skriv hva du vil, men det skal være temperatur, sier han til lokalavisa.

I fjor sa sportsdirektør Egil Østenstad at et lag bør ha tre-fire slagsmål på trening hver sesong for å kjempe i toppen. I så måte er vel Viking i rute.