Fillo tilbake til Plzen

Viking enige med tsjekkerne.

TIL GAMLEKLUBBEN: Martin Fillo (t.v.) setter ballen forbi Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Etter tre sesonger i Stavanger flytter tsjekkeren nå tilbake til gamleklubben Viktoria Plzen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
TIL GAMLEKLUBBEN: Martin Fillo (t.v.) setter ballen forbi Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Etter tre sesonger i Stavanger flytter tsjekkeren nå tilbake til gamleklubben Viktoria Plzen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viking er enige med Viktoria Plzen om en overgang for den tsjekkiske midtbanespilleren Martin Fillo.

Etter det Aftenbladet.no erfarer, får Viking mellom 4 og 5 millioner kroner for 24-åringen. Det har vært kjent at Fillo ønsker seg bort, og mandag kom klubbene fram til en løsning alle parter var fornøyde med. - Vi er veldig fornøyde med at vi kom fram til en løsning. Plzen-fansen ønsker Martin hjem igjen, derfor er vi glade for at dette gikk i orden. Vi har høye forventninger til Martin og håper han skal hjelpe oss å vinne ligatittelen, sier styreformann Tomas Paclik i Viktoria Plzen til Aftenbladet.no. - Det var veldig tøffe forhandlinger. Jeg kan ikke kommentere overgangssummer, men dette er en stor sum i tsjekkisk sammenheng, sier han videre.

- Riktig Klubben leder for øyeblikket den tsjekkiske serien, og Fillos agent Ondrej Chovanek har tidligere uttalt at Fillo har ambisjoner om mesterligaspill med Plzen. Midtbanespilleren, som kom til Viking fra nettopp Viktoria Plzen i 2008, har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med gamleklubben. Viking betalte i sin tid 10 millioner kroner for Fillo. Vikings sportsdirektør Egil Østenstad er også fornøyd med salget. - Dette var riktig for oss på alle måter. Økonomisk er det bra, dessuten er det usikkert hvor sunt det er å ha en spiller i troppen som ønsker seg bort. Det er en overgang vi kan leve med som klubb. Aftenbladet.no opplyser at Viking fortsatt har rettigheter i Fillo ved et eventuelt videresalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer