Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Film bøllene, og gi videoen til familien

Wenger har fått nok av tribunehetsen.

• Følg Portsmouth - Arsenal direkte kl. 20.45 i kveld!

(Dagbladet.no): Nærheten mellom publikum, spillerne og managerene er noe av det spesielle med fotballstadionene i England. Men det har sin pris også, for i hver kamp hagler skjellsordene fra tribunen.

Forrige uke rykket Portsmouth-stopper Sol Campbell ut og hevdet problemet var ute av kontroll.

- Alle takler piping og litt erting, men når det blir til grov utskjelling, har det gått for langt. FA, PFA (spillerorganisasjonen) og selv regjeringen bør engasjere seg. Om dette skjedde på gata, ville du blitt arrestert. Det handler om menneskerettigheter, hvor profesjonelle idrettsutøvere og managere ønsker å gjøre jobben sin, og folk skjeller dem ut på det groveste, sa Campbell ifølge The Times.

Ønsker respekt

Når Arsenal i dag gjester Fratton Park har han trolig liten grunn til bekymring når det gjelder tribunehets.

Arsenal-manager Arsene Wenger deler uansett Campbells synspunkter til fulle, og franskmannen, som selv har fått sin porsjon med ufine karakteristikker fra motstanderfansen, er oppgitt over at ingenting blir gjort.

- Sol har et viktig poeng. Hvorfor skal ikke vi bli respektert bare fordi vi er på banen? Jeg er fullstendig enig med ham. Mesteparten av det er rene skjellsord, men hvorfor skal folk slippe unna med det? Fordi de tilhører en mengde mennesker, sier Wenger ifølge The Times.

JUDAS-CAMPBELL: Slik ønskes Sol Campbell velkommen tilbake til White Hart Lane. Forrige uke gikk Portsmouth-stopperen ut og sa at noe måtte gjøres med utskjellingen fra engelske tribuner. Foto: AFP
JUDAS-CAMPBELL: Slik ønskes Sol Campbell velkommen tilbake til White Hart Lane. Forrige uke gikk Portsmouth-stopperen ut og sa at noe måtte gjøres med utskjellingen fra engelske tribuner. Foto: AFP Vis mer

Nå lanserer han en løsning på problemet: Film bøllene, og gi videoen til familiene.

- Noen ganger ville det beste vært å filme dem, og vise DVD\'en til familien deres. Det er måten å løse det på, mener Wenger, som kanskje ikke har tatt med i beregningen at det gjerne er far i familien som skriker høyest - og som gir sønnen et klapp på hodet når han følger fars eksempel.

Greit å bli kalt ubrukelig

Arsenal-manageren ønsker ikke at supporterne skal holde kjeft, og han er ikke like hårsår som Rhino i Nissene på låven.

- Supporterne er i sin fulle rett til å ha en mening. De kan si «du er ubrukelig», men du kan ikke si «du er en fu***** bas****.» Jeg har lang erfaring på dette området, bemerker Wenger.

I dag venter en tøff bortekamp mot Portsmouth, som har noe å revansjere etter tapet på Anfield sist. Selv kommer Arsenal fra to tøffe kamper mot Chelsea og Tottenham.

Det har gitt seks poeng, uten at serielederen har vist seg fra sin beste side. Det mener i hvert fall Manuel Almunia.

- V har ikke spilt så bra nå, men vi har hentet seks poeng fra to tøffe kamper. Vi er nødt til å forbedre oss på bortebane, for nå har vi to vanskelige kamper på rad, mot Portsmouth og Everton. De to kampene vil vise hvor sterke Arsenal er og hva Arsenal kan vinne i år, sier han.

- Film bøllene, og gi videoen til familien
<B>VIL FILME SYNDERNE:</B> Arsene Wenger vil komme tribunehetsen til livs.
<B>ONCE A BLUE..:</B> Scouseren Wayne Rooney er ikke populær, verken i den røde eller blå delen av Liverpool.
<B>GODT OPPDRATT:</B> Ikke umulig at denne Feyenoord-supporteren fikk nedsatt i oppførsel til jul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media